Marcin Nocun 06.08.2002 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2002 Obecnie jestem dopiero na etapie murowania poddasza – ale przecież trzeba planować dużo do przodu. Chciałem zrobić strop porotermu nad poddaszem, ale jak to przy budowie wykalkulowałem że może mi braknąć do końca kasy, wiec niestety będę robił jakiś lekki strop później – (a może to lepsze rozwiązanie co?). A tak do rzeczy , to chodzi mi o folię pod blachę (dokładnie blachodachówkę z huty Florian) Jaka to powinna być folia? Dystrybutor blachy ma folię od ok. 2zł do 4,5zł i mówi, że wszyscy z reguły biorą ta za 2 – a przecież jakaś różnica musi być. Dobra folia na pewno nie jest tańsza o tej gorszej.Doradźcie... coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 07.08.2002 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2002 Cześć Marcin,przez dłuższy czas mieliśmy ten dylemat. Dzisiaj ostatecznie rozstrzygnęliśmy wszelkie wątpliwości kupując folię paroprzep.TYVEK za ok. 5,-zł/m2. Do tego dokupiliśmy jeszcze nowy zszywacz i zszywki żeby mieć spokojny sen. Uważam, że oszczędności rzędu 200 zł, to nie oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Nocun 07.08.2002 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2002 Dzięki, zrobię jak radzisz. Przy wydatkach na cały dom folia to małe piwo, więc lepiej wypić dobre piwo. A czy te folie mają jakięś parametry prócz ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 08.08.2002 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2002 Mają, mają. Zwracaj uwagę na paroprzepuszczalność. Musi być wysoka, bo inaczej będziesz miał zawilgoconą izolację termiczną poddasza a wtedy w zimie zamrozi ci sufit (i meble też). Dobra paroprzepuszczalnośc to 1000 - 1300 g/24godz/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Griszka 08.08.2002 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2002 Ja kupilem w DC w firmie D.....x (nie daję kryptoreklamy) i miałem Tyvek za 4 pln/m2.Aha te droższe to oczywiście wysokoparoprzepuszczalne. Sa jakies dwa typy jeden z centkami czarnymi a drugi biały. Mam oba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 09.08.2002 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2002 Ja mam TYVEK 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bary 09.08.2002 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2002 Może ktoś wie gdzie w Warszawie można tanio dostać ten TYVEK?B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Nocun 09.08.2002 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2002 Jeszcze jedno mnie nie pokoi. Czy folia powinna być na całości pod blachą? – bo widziałem, że dają tylko do wysokości poddasz, strych zostawał z goła blachą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts