ewusia 18.12.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 nie pędzlem tylko wałeczkiem, ja malowałam dwukrotnie, pedzlem nie uzyskasz tak równo pomalowanej powierzchni. Brzegi zabezpieczyłam taśmą malarską którą po wyschnięciu farby bez problemu usunęłam. I mam szafki jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdeterminowany 18.12.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Sorry! Upss.. ..oczywiście, że wałęczkiem chodziło o wałeczek. Dzięki za poprawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinoc 19.12.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Do zmatowienia polecam wełnę stalową, dużo wygodniejsza i wydajniejsza od papieru, a do malowania odradzam akryle, trwalsza jest farba lub emalia rozpuszczalnikowa, malowanie oczywiście wałeczkiem ( może być gąbkowy albo welurowy). Ja odnawiając swoje frony okleiłem boki nową taśmą do oklejania krawędzi płyt na gorąco, żelazkiem to całkiem łatwe, można też w markecie lub sklepie stolarskim zlecić oklejenie maszyną do krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 19.12.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 a co do wymiany frontow, to ja zrobilem fronty ze zwyklej plyty docietej na wymiar i oklejonej z kazdej strony. potem zobaczylem ze zmascilem, bo moglem dac taka gruba okleine 2mm z pcv to chyba jest. mocniejsza jest nie odkleja sie i nie odpryskuje tak. minus jedynie taki ze nie ma to faktury, tulko plaska powierzchnia, ale mi sie i tak podoba...powodzenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatasw1 08.01.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 witam tez mam zamiar odnowić meble potrzebuje farby białej z połyskiem,chciałabym taka która po roku mi nie zzółknie ,bedę malować za pomocą kompresora,moze ktoś pomoze? załącze zdjęcia mojej kuchni pózniejhttp://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0110/kuch12c3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 08.01.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 tikkurilla - everal.. polecam, mocna, nie żółknie i nie śmierdzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex-pert stol 17.01.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Fronty kuchni masz mdf foliowany więc niektóre farby mogą wchodzić w reakcję z folią na frontach i ją razpuszczać ( mam na myśli profesjonalne farby przemysłowe typu ICA ) a jeżeli chcesz uzyskać głęboki połysk to masz marne szanse ponieważ fronty mdf folia nie mają idealnie głatkiej powierzchni ( nie mówię o frezowaniach profilu) więc światło będzie się załamywać dla laika który nie lakierował będzie to syzyfowa praca strata pieniędzy na farby a efektu żadnego ,najlepszym rozwiązaniem moim zdaniem będzie kupić gotowe fronty w połysku i tylko założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatasw1 19.01.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Fronty kuchni masz mdf foliowany więc niektóre farby mogą wchodzić w reakcję z folią na frontach i ją razpuszczać ( mam na myśli profesjonalne farby przemysłowe typu ICA ) a jeżeli chcesz uzyskać głęboki połysk to masz marne szanse ponieważ fronty mdf folia nie mają idealnie głatkiej powierzchni ( nie mówię o frezowaniach profilu) więc światło będzie się załamywać dla laika który nie lakierował będzie to syzyfowa praca strata pieniędzy na farby a efektu żadnego ,najlepszym rozwiązaniem moim zdaniem będzie kupić gotowe fronty w połysku i tylko założyć to się zastanowie ,dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neelly 07.01.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Witam, rozwniez chcialabym odnowic stare meble kuchenne. Niestety nie mam duzych nakladow finansowych dlatego zakup nowych mebli nie wchodzi w rachube. Niebardzo wiem jak sie za to zabrac? Okleina czy farba? Jesli farba to jaka? Musze scierac te meble na farbe? Prosze o pomoc.. jakie kolorki sugerujecie? efekt na pewno wrzuce na forum, aczkolwiek moze to potrwac Bardzo prosze o rady.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts