DarekS4 09.11.2018 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2018 Witam mam pytanko. Mam piec węglowy zasypowy. Czy klapka od miarkownika ma być założona w popielniku czy w tych drzwiczkach wyżej gdzie jest ruszt ? Mam teraz w popielniku z miarkownikiem Kepasa i dzieje mi się czasem tak że ruszt się klinuje i zatyka i mam słaby ciąg. jakbym miał w tych drzwiczkach na poziomie rusztu to tam jest ciąg jak złoto. może ktoś coś doradzić ? Oczywiście jak przeczyszczę ruszt od dołu popielnika to jest w miare ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 09.11.2018 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2018 Witam mam pytanko. Mam piec węglowy zasypowy. Czy klapka od miarkownika ma być założona w popielniku czy w tych drzwiczkach wyżej gdzie jest ruszt ? Mam teraz w popielniku z miarkownikiem Kepasa i dzieje mi się czasem tak że ruszt się klinuje i zatyka i mam słaby ciąg. jakbym miał w tych drzwiczkach na poziomie rusztu to tam jest ciąg jak złoto. może ktoś coś doradzić ? Oczywiście jak przeczyszczę ruszt od dołu popielnika to jest w miare ok. Powiem ci ze tę piece to jakieś tumany robią u kolegi jest ten sam problem i być może będziemy wycinać w górnych tym bardziej ze instalacjia z buforem gdzie trza dobrze hajcowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekS4 11.11.2018 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 Problemu by nie było gdyby ruszt się nie zatykał. Bo jak węgiel się wypala to jest coraz drobniejszy i w końcu przepływ powietrza spada na moje ok do 80%. A jak uchyle drzwiczki dolne na poziomie rusztu no to ogień w szopie aż piec podskakuje. Jak będę miał dalej z tym problem to faktycznie przetestuje na drzwiczkach wyżej . Całość pracuje z miarkownikiem firmy Kepas i jest mega zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 11.11.2018 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 To ja ci dam dobrą rade oczywiście jeśli nie masz rozetki w drzwiach zasypowych , wycinasz w drzwiach zasypowych sznur uszczelniający na samyl dole drzwi i w ten sposób zapewnisz sobie lepsze czystsze i dłuższe spalanie , sznur w dolnej częsci drzwi zasypowych aut i gitarka . najlepszy sposób na dobre spalanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekS4 11.11.2018 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 dołożyłem rozetkę z kierownicą powietrza w palenisko. Przydatne przy rozpalaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts