WITEK P. 11.10.2004 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 1. DREWNO 2. BRYKIETY 3. WĘGIEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 11.10.2004 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Koksem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastus2 11.10.2004 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 1. DREWNO 2. BRYKIETY 3. WĘGIEL Drewno sosnowe (pozostalosci po budowaniu) oraz wysezonowany buk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 11.10.2004 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Jak do kominka to chyba drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik 11.10.2004 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Witam! Zdecydowanie drewno. Rok temu buk + wycięte owocówki + odpady budowlane (oczywiście drewniane), obecnie brzoza + j.w. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 12.10.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Drewno - grab (sezonowany, suchy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarek C. 12.10.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Polecam w wyszukiwarce pogrzebać, tam zaległych wątków o drewnie i kominkach jest mnóstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 12.10.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Drewno sosnowe - jeszcze pozostałość po budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NaXoS 12.10.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 dechy po budowie - troche kopci ale szkoda tego nie spalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek21 12.10.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Drewno sosnowe - jeszcze pozostałość po budowie. Jak będziecie palić drzewem iglastym to za jakiś czas będzie problem z kominem. Przy spalaniu tego typu drzewa wydziela się bardzo dużo substancji smolistych, które osadzają się nie tylko na kominie i w kominie, ale także na połaci dachu, co nie wpływa pozytywnie na estetykę. Ja palę bukiem, brykietami i zrzynami dębowymi (dębu również nie polecam, ciężko go rozpalić i podobno wydzielają się jakieś kwasy, ale jak się nie ma co się lubi, to lubi co się ma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wejlantf 12.10.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Jak będziecie palić drzewem iglastym to za jakiś czas będzie problem z kominem. Przy spalaniu tego typu drzewa wydziela się bardzo dużo substancji smolistych, które osadzają się nie tylko na kominie i w kominie, ale także na połaci dachu, co nie wpływa pozytywnie na estetykę.quote] to prawdaJa palę drewnem - brzoza + dębina, a także brykiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KURA 12.10.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Palę drewnem liściastym przede wszystkim buk i brzoza, ale facet w sklepie z kominkami zaznaczył, że nie zaszkodzi, jeżeli od czasu do czasu przepalimy drewnem iglastym, aby nie za często i za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek T. 12.10.2004 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 A czy do komina montowaliście jakiś wkład czy wystarczy cegła.( mam komin murowany z cegły) - oczywiście chodzi o komin od kominka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 12.10.2004 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Właśnie będę zaczynł palić w kominku. Mam trochę pozostałości po budowie (resztki więźby i szalunków ze świerka i sosny i to mokre). Większe zakupy drewna zrobię pwnie na wiosne, ale teraz chciałem kupić chociaż ze 2 metry. Mam możliwość zakupu grabiny za 180 zl. Jest już porąbana, ale niestety świeża. Czy to dobra cena? (woj. łódzkie) Drewno wiem, że dobre, o podobno grab najlepszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 13.10.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Mam możliwość zakupu grabiny za 180 zl. Jest już porąbana, ale niestety świeża. Czy to dobra cena? W Poznaniu z dostawą dąb 140, inne 130 ale za metr przestrzenny, jeśli Twoja cena jest za m3 jest dobra. A czy do komina montowaliście jakiś wkład czy wystarczy cegła.( mam komin murowany z cegły) - oczywiście chodzi o komin od kominka! Murowany z cegły jest OK, ale pod warunkiem, że nie palisz zbyt mokrego drewna. Ja mam z cegły - od razu piszę, aby nie było, że rekalmuję wkłady. Widziałem u znajomego-znajomego, który palił przez cały sezon mokrym i ze zmniejszonym dopływem powietrza, że mu się zrobiły brzydkie wykwity na kominie i przeszły przez tynk i farbę. Może miał coś źle zrobione z tym kominem, ale wersja o wilgotności wydaje mi sie wiarygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 13.10.2004 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Arkadly...moja cena to także metr przestrzenny. Czym się różni przestrzenny od m3? Już kiedyś to wiedziałem, ale zapomniałem... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 13.10.2004 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 buk a w tym roku wiśnia ale tylko gdzieś do końca listopada mi starczy PS Czy u was też śmierdzi z kominka w lecie? (Stuletnia kamienica i komin takoż) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 13.10.2004 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Wiąz + pozostałości budowlane sosnowe (dobre na rozpałkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 13.10.2004 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 resztki po położonym parkiecie, ale już się kończą.Mamy jeszcze brzozę nawet się ładnie pali, choć mokra. Chciielibśmy jeszcze coś dokupić, ale szaleństwo w naszej okolicy (Rzeszów) mąż dzwonił do kilku składów i ni ma. Ostatnio facet co prawda mówił o jakimś ekstra drewnie do kominka - ale ciekawa jestem za ile by to było?? i co to za drewno - może ktoś coś wie o specjalnym_drewnie_do_kominka? Przypuszczam, że chodzi o wysuszone - ale może jest "specjalne" w jakiś inny sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matth 14.10.2004 02:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Arkadly...moja cena to także metr przestrzenny. Czym się różni przestrzenny od m3? Już kiedyś to wiedziałem, ale zapomniałem... Pozdrawiam przylaczam sie do pytania.Tez chcial bym wiedziec,bo nie mam pojecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts