Darro73 10.11.2018 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2018 (edytowane) Kiedyś poruszałem już temat wentylacji w kotłowni, niestety nie udało mi się rozwiązać problemu. Mam zainstalowaną zetkę w kotłowni, dodatkowo kilka dni temu dorobiłem dodatkową wentylację w formie zetki z rury 110. Problem jest niestety taki że kratki wentylacyjne wyciągają zużyte powietrze jedynie przez krótki czas po rozpaleniu kotła węglowego 17kW, po jakimś czasie od rozpalenia zmienia się ciąg w kratkach wentylacyjnych i cały dym zostaje zaciągnięty do domu. Jedynym skutecznym rozwiązaniem pozostaje uchylenie okienka w kotłowni. Dodatkowa zetka nie pomogła mimo że pcha tyle powietrza jest że gasi zapałki. Jak dla mnie kocioł węglowy pobiera tyle powietrza że żadna wentylacja nie jest w stanie go dostarczyć w odpowiedniej ilości. Zastanawiam się nad zmianą zetki ze 110 na 200, da to coś ???? Jakieś inne rozwiązania ??? Edytowane 10 Listopada 2018 przez Darro73 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/242833-wentylacja-w-kot%C5%82owni/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts