Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka cena za metr położenia ocieplenia 2018

Mati78

Recommended Posts

40zł to aż podejrzanie tanio ;) Jeśli widziałeś ich robotę (najlepiej wszystkie etapy po kolei) i nie masz zastrzeżeń to nic tylko brać. Ja jak obejrzałem efekty pracy dwóch ekip po 45zł/m2 to przykleilem sam a do struktury wziąłem inną ekipę - za strukturę płaciłem 20zł, całość brali 65zł ale nie mieli mocy przerobowych w akceptowalnym dla mnie terminie.

Też Wielkopolska.

Ja znam ekipy w wielkopolsce co robią na gotowo z tynkiem za 40 zł m2 i podejrzewam ,że lepiej niż te ekipy co biorą 100zł. Bo ci co robią to doświadczeni fachowcy co wiele lat pracowali za marne pieniądze u "szefa" postanowili odejść i pracować sami na siebie i mimo że kasują tak mało to i tak zarabiają więcej niż wcześniej.A te firmy co biorą dużo za metr wcale nie robią dobrze ,bo od dawna mają problem z pracownikami .Wiem coś na ten temat ,znajomy ma firmę zajmującą się dociepleniami i od dawna nie ma pracowników ,aktualnie ma 3 ukraińców z przyuczenia.

Znam ten temat, dwóch gości odeszło i założyli własną działalność przez dwa lata ZUS po 500zł za metr biorą ok 40zł i im się to opłaca niż praca szefa.

Roboty mają od zaje..., dobrze robią

Małopolska

Kumpel w styczniu wyjeżdża do Belgii na początek 13e na godzinę, w Polsce robi ale za 18zł.

Nowi do przyuczenia po pół roku się zwijają, szkoda gadać.