mazwoj 05.12.2018 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Jak widzisz za dużo opcji nie masz:-łamane z Porty nie wchodzą na ichniejszej ościeżnicy-przesuwne się nie mieszczą-klasyczne rozwierne nie zmieszczą się-żadne nakłdaki na ościeżnice nie pomogą, bo one idą do klasycznych rozwiernych drzwi-te niby drzwi z allegro to sobie daruj jak pisali wyżej Jedynie produkcja u stolarza pod wymiar, albo jakieś dobrej jakości harmonijki o ile takie występują, bo ja mam zgoła inne doświadczenie z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mini2109 05.12.2018 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 No to rzeczywiście - nie mam za bardzo opcji... A może drzwi jak w garażu - ltaieane od dołu do góry :D Pisałem do firm zajmujących się produkcją płyt MDF z zapytaniem o koszt takich skrzydeł drzwiowych. Standardowa wersja 18mm (czyli takie jak mam) to koszt ok. 80 zł za skrzydło czyli 160 zł. Grubsze - ok. 28-38mm to koszt 500-600 za dwa skrzydła. Doliczając do tego system jezdny - wyjdzie jakieś 600-700 zł. To w zasadzie tyle co w Porta ale nie wiem jak z jakością - no i Porta nie zamontuje mi ich na starej futrynie, więc odpada. Jeśli znalazłbym jakiś zakład stolarski który by się tym zajął - od pomiaru do wykonania (i najchętniej tez montaż) to w sumie chętnie. Szkoda, że ta ościeżnica na stare futryny nie da rady, bo wygląda to... okazale. Btw. ostatnio dziwnym trafem w mojej skrzynce znajduje bardzo dużo reklam z ofertą drzwi i zabudowy starych futryn Słowem zakończenia - bo chyba nie ma co przedłużać - wyjścia nie mam. W takim razie dwa pytania: -znacie jakąś sprawdzoną firmę stolarską w Warszawie która się tym zajmie -czy jest jakaś różnica w systemach montażu drzwi łamanych (tzn. czy są lepsze i gorsze, jakie firmy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 16.12.2018 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 Tak działają ciasteczka i inne rzeczy do śledzenia ludzi w sieci. Ja z racji pracy z drzwiami mam non-stop wyświetlane reklamy związane z tą tematyką. Co do kosztów płyt i okuć to przelicz sobie jak Ci to wychodzi i czy nie taniej jednak będzie zamontować drzwi łamane z Porty i zdecydować się na wymianę ościeżnicy. Masz różnego rodzaju nakładkowe ościeżnice (każda większa firma to ma) ale są one przystosowane do drzwi rozwiernych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 18.12.2018 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Popatrz sobie jeszcze na łamane z Invado. Mają ościeżnicę prostą lub regulowaną pod taki tym skrzydła. Ościeżnicy nakładkowej pod to nie znajdziesz. Ewentualnie popatrz sobie na ościeżnicę nakładkową osobno i do tego osobno u stolarza skrzydło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts