Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Złaczka na istniejącą już rurę ?

Wladimir_99

Recommended Posts

Witam! Potrzebuje się "wpiąć" do dwóch rur, rurami kanalizacyjnymi 110mm. Jedną do ro rury też 110mm, oraz inną rurą 110mm do rury 160mm. Możecie mi podać jakiś tani i sprawdzony sposób jak wpiąć się do już zakopanej rury? Zwykły trójnik odpada bo nie ma jak go nasunąć na odkopany kawałek.

Patrzyłem np. na cenę przyłącza siodłowego connex ale cena 400zł mnie zabiła....

Witam! Potrzebuje się "wpiąć" do dwóch rur, rurami kanalizacyjnymi 110mm. Jedną do ro rury też 110mm, oraz inną rurą 110mm do rury 160mm. Możecie mi podać jakiś tani i sprawdzony sposób jak wpiąć się do już zakopanej rury? Zwykły trójnik odpada bo nie ma jak go nasunąć na odkopany kawałek.

Patrzyłem np. na cenę przyłącza siodłowego connex ale cena 400zł mnie zabiła....

Nasuwka?

Nie wiem czy nie będzie trzeba "rozkopać więcej" ogólnie stosuje się klej agresywny do rur PCV i w 100% wystarcza jednak wtedy gdy zmienia się średnicę tzn "wcinka" jest np 50 do 110 lub jak u Ciebie 110 do 160. 110 do 110 jest trudne ale wprawny monter potrafi tak wciąć się w rurociąg , że po sklejeniu połączenie wydaje się mocniejsze niż oryginał.

Chodzi o to, że klej agresywny topi i skleja PCV.

Dodatkowo można zastosować połączyć dwa typy łączeń - np siodło mechaniczne i będzie dobrze, cena też "nie powala".

https://www.lazienkiabc.pl/Siodlo-mechaniczne-do-pionu-rur-kanalizacyjnych-fi-110-McAlpine-MPSOB-110-80245.html

i

http://ekotelhurtownia.pl/produkt/siodlo-kanalizacji-zewnetrznej-pvc.html