hudy8 11.11.2018 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 Witam. Kupiłem alarm firmy ropam neogsm ip. Podłączam go samodzielnie. Podłączyłem manipulator, czujki ruchu, sygnalizatory. Wszystko jest ok jednak mam mały problem z podpięciem czujki dymu. Jest to czujka Fulleon m12 firecat. Nie wiem gdzie podpiąć strefę pożarową z gniazda 3 i 4. Czy wpinamy pod dwa różne gniazda Ix centralki czy pod jedno?Druga sprawa trochę prostsza. Jaką polecacie kartę sim do alarmu. Chodzi o ofertę na kartę nie abonament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 12.11.2018 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 WitamMiędzy 3 i 4 będziesz miał styk NC/NO czyli jeden kabelek do masy, drugi na wejście centrali. SIM byle był dobry zasięg i długa ważność karty ( przynajmniej rok ) . Kiedyś zmieniałem co jakiś czas. Bo raz tu promocja , raz tu. Teraz zostałem na orange bo i tam mam inne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts