wujek240287 12.11.2018 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Cześć wszystkim jest to mój pierwszy post na forum. rozpocząłem remont starego domu i czym wiecej czytam tym bardziej głowa mi pęka od nadmiaru informacji. prosze o pomoc! a więc jest to dom z lat 80tych kostka około 160m2. Będzie ocieplony styropianem 15-20cm. Parter:garaż,kotłownia,pomieszczenie gospodarcze pierwsze piętro:otwarta kuchniaduzy salonduza łazienka Drugie piętro:1 duza sypialnia3 małe sypialnie1 mała łazienka Będą zainstalowane kaloryfery.Okna 7mio komorowe co wybrać pompe ciepła czy piec gazowy? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 12.11.2018 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Zamontujesz PC PW i Solary PV i masz darmowe ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujek240287 12.11.2018 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 solary ewentualnie w przyszłości. chciałbym mieć ogrzewanie w miare niskim kosztem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 12.11.2018 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Jeżeli mają być grzejniki to rachunek za gaz będzie niższy. Cena zakupu kotła też a jeżeli masz przyłącze to już wogóle nie o czym gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujek240287 12.11.2018 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 A jesli chodzi o ogrzewanie podlogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 12.11.2018 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Jeżeli mają być grzejniki to rachunek za gaz będzie niższy. Możesz wyjaśnić co "poeta miał na myśli"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 12.11.2018 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 A jesli chodzi o ogrzewanie podlogowe? To pod warunkiem grzania akumulacyjnego w 2 taryfie pompą ciepła będzie taniej, nawet połowę taniej niż gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 12.11.2018 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Możesz wyjaśnić co "poeta miał na myśli"? Przeczytaj pytanie postawione przez inwestora w pierwszym poście oraz założenia jakie przyjął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 12.11.2018 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Grzanie akumulacyjne grzejnikami?No i od kiedy ogrzewanie grzejnikami jest tańsze? Taniej jest podłogówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 13.11.2018 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 ?? O co ci chodzi człowieku, piłeś nie pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fronteri 13.11.2018 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Zamontujesz PC PW i Solary PV i masz darmowe ogrzewanie Tak darmowe, którego początkowy koszt wyniesie 80tys. Jaki czas zwrotu inwestycji? Ile zostanie z PC po 30 latach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewon 13.11.2018 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 A jesli chodzi o ogrzewanie podlogowe? Jeśli chodzi o ogrzewanie podłogowe upewnij się, że masz wystarczająco dużo miejsca by je u siebie zainstalować. Też przymierzam się powoli do remontu kostki i marzyła mi się podłogówka w całym domu. Niestety od powierzchni płyty nad piwnicami do powierzchni klepek parkietu mam tylko 8 cm. Nawet gdyby skuć wylewki do samej płyty to braknie mi miejsca nawet na sam styropian pod rurki, nie mówiąc już o rurkach i wylewce na nich. Jest jeszcze opcja położenia podłogówki metodą suchą ale tu wydaje mi się, że z racji niewielkiej grubości paneli styropianowych, będą spore straty ciepła do piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 25.01.2019 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Witam, A czy posiada Pan podłączenie budynku do sieci gazowej?Zastosowanie gazowego kotła kondensacyjnego jest bardzo komfortowe oraz w pełni bezobsługowe. Kotły gazowe doskonale współpracują z ogrzewaniem podłogowym oraz mogą współpracować także z ogrzewaniem grzejnikowym. W sprawie doboru odpowiedniego kotła polecam kontakt z Autoryzowanym Instalatorem marki Junkers-Bosch. Nasi specjaliści pomogą w doborze, jak również wykonają montaż. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl znajduje się wyszukiwarka instalatorów w zależności od miejsca zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810. Więcej informacji o naszych kotłach można znaleźć na stronie internetowej: http://www.junkers.pl/produkty/kotly/kotly-kondensacyjne/. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers-Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts