Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ściany na poddaszu

Claudynka

Recommended Posts

Hej

Mam pytanko czy ma znaczenie użyty materiał ścian na poddaszu użytkowym (skos 35 stopni, ok 180m2 po podłodze, 10 okien dachowych) ?

Jako że będziemy stawiać ścianki sami prościej nam z BK . Na dole mamy sylikaty ze względu na kumulację ciepła itp. A jak to się ma na górze? Czy taka np kumulacja ciepła również jest wskazana? Podobno tam zawsze cieplej a do tego latem upał, więc tak sobie myśle ze jak się nagrzeje taka silka to będzie mało ciekawie. Nie wiem może sie mylę. proszę o sugestię.

Dziękuję

Edytowane przez Claudynka

Hej

Mam pytanko czy ma znaczenie użyty materiał ścian na poddaszu użytkowym (skos 35 stopni, ok 180m2 po podłodze, 10 okien dachowych) ?

Jako że będziemy stawiać ścianki sami prościej nam z BK . Na dole mamy sylikaty ze względu na kumulację ciepła itp. A jak to się ma na górze? Czy taka np kumulacja ciepła również jest wskazana? Podobno tam zawsze cieplej a do tego latem upał, więc tak sobie myśle ze jak się nagrzeje taka silka to będzie mało ciekawie. Nie wiem może sie mylę. proszę o sugestię.

Dziękuję

Działówki na poddaszu użytkowym stawiałem z pustaków porotherm 11,5 cm.

aha gorzej chyba tylko z izolają akustyczna przy takim BK, czy to prawda w praktyce?

Jak ma być cicho to nie zapomnij zamurować drzwi i okna ..................materiał dowolny ...może być bk, tylko nie rób drzwi !!! bo cała izlocja akustyczna pójdzie w pierony...........