stolus1993 13.11.2018 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Witam, chciałbym się dowiedzieć, czy jeśli pojawi się gdzieś nieszczelność na dachu i będzie to akurat w postaci zaciekania na ścianę, czy ja się o tym kiedykolwiek dowiem, jesli całe wnętrze budynku mam wykończone regipsami założonymi na stelażu. Czyli między murem mojego budynku a regipsem jest przestrzeń około 3 cm. Jeśli powiedzmy woda z dachu zaciekałaby po ścianie, a nie po suficie, czy jest sposób aby dowiedziec się o takim zacieku ? Czy zaciek spowoduje to, że płyta regipsowa zielona mimo to zacznie gnić / wyjdzie pleśń ? Bo kwestia sufitu jest oczywista, woda skrapalałąby się bezposednio na sufit, ale zastanawia mnie ta kwestia ścian. Bo jesli zaciekac będzie pozposednio na mur, to między murem a regipsem jest w końcu przestrzeń kilkulcentymetrowa. Tak więc w teorii może dziać się tam prawdziwe bagno, a ja w porę nie zdążę się o tym dowiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stolus1993 21.11.2018 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Jest ktoś w stanie rozwiać moje wątpliwości ? wiem, ze dla kogoś kto jest obeznany w takich sprawwach jest to pewnie głupie pytanie, ale nadal zastanawia mnei ta kwestia, dziekuje z góry za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts