tomasz_s1983 13.11.2018 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Witam, Dom 110m2 (typu kostka). Budynek z lat 70, wkrótce planuje przeprowadzić kapitalny remont (nowy dach, strop, drzwi, okna, ocieplenie). Aktualnie jestem na etapie szacowania kosztów, wycen itp. Znajomy, który ma się zająć kwestią ogrzewania (gaz) sugeruje ogrzewanie podłogowe w całym domu i w garażu. Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Poniżej załączam projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 13.11.2018 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Ja tak mam i nawet połowa w drewnie ( deska klejona) jest doskonale. Pomyś o PC PW i zamontuj panele PV. Może bedziesz miał grzanie za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 13.11.2018 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Ja tak mam i nawet połowa w drewnie ( deska klejona) jest doskonale. Pomyś o PC PW i zamontuj panele PV. Może bedziesz miał grzanie za darmo Ty te posty kopiujesz i wklejasz w każdym wątku? Piszesz o sporej inwestycji, dodaj do tego chociaż sugestię zainteresowania się dopłatami, bo bez dopłat fotowoltanika się praktycznie nie opłaca, tzn. zwrot z inwestycji na "dziesiąt" lat. Nie mówię, że to zły pomysł, ale drogi. Już prędzej pompa ciepła PW i grzanie w drugiej taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 03.12.2018 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Witam, Zastosowanie ogrzewania podłogowego w całym domu będzie bardzo dobrym rozwiązaniem. W garażu może Pan zastanowić się nad zastosowaniem ogrzewania grzejnikowego zaprojektowanego na pracę przy parametrach niskotemperaturowych. Będzie to znacznie tańsze rozwiązanie jak montaż ogrzewania podłogowego w całym garażu.ModerowanoChętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers-Bosch Edytowane 3 Grudnia 2018 przez Tomaszs131 Reklama wykraczająca po za ramy PP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts