shrek565 14.11.2018 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Witam Na szybko przed zima rozpoczęli mi fundamenty, żeby przeleżały przez zimę. Dziś byłem na budowie i się zdziwiłem, że izolacja pozioma fundamentu nie jest robiona na zrobionej ławie fundamentowej i na to kładzione są dopiero bloczki. Panowie mi przekazali, że bloczków na wysokość będzie pięć warstw ( Grunt nie równy) i izolacje położą pomiędzy trzecim a czwartym bloczkiem bo gdzieś do wysokości trzeciego będzie i tak przysypane ziemią. Czy ktoś pomoże w tym temacie czy tak jest dobrze? W zał zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 14.11.2018 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Zobacz jak to u mnie zostało zrobione: Pomiędzy fundamentem a ławą fundamentową 40 cm szerokości gruba 40 cm szerokości guma. Później na 3 warstwie bloczków ta która wystaje już nad ziemie Tu zostało nam bloczków i zdecydowaliśmy że zamiast 1 szichty pustaków ceramicznych postawimy pozostałe bloczki. A tu kolejna 3 warstwa pomiędzy bloczkami a pustakami ceramicznymi (prawy dolny i górny róg ) podczas zalewania chudziaka Zapytaj ich jak będą ocieplać lawę fundamentową styropianem hydro... jak im się wydaje po co daje się tą szeroką folię? EDIT: znalazłem lepszą fotę pokazującą 2 ostatnie górne warstwy izolacji poziomej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrek565 14.11.2018 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Ok dzięki za podrzucone materiały. Ktoś jeszce się wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts