Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa Ciepła Samsung EHS AE090JNYDEH konfiguracja

mkucas

Recommended Posts

witam, jestem początkujący w temacie pomp ciepła nie mogę wyszukać odpowiedzi na moje pytania w internecie wiec chciałem zwrócić się o poradę tutaj na forum, wiec do rzeczy,

- dom bliźniak 2 poziomy ogrzewanie podłogowe i bojler ciepłej wody

- pompa ciepła Samsung Split AE090JNYDEH (to jest moduł wewnątrz) na zewnątrz pojedyncze urządzenie

- 2 termostaty po jednym na lokatora firmy Salus połączone z pompami obiegowymi po jednej pompie na lokatora firmy Grundfos

wiem że to wszystko było wykonane po tak zwanej najtańszej linii typu deweloper

Chciałbym aby ktoś znający temat rzucił okiem na fotografie czy wszystko jest poprawnie wykonane, ewentualnie pomógł mi w konfiguracji nie ma problemu z ciepłą wodą lecz jest problem moim zdaniem z ogrzewaniem podłogowym i nie pasuje mi o co chodzi z tymi zwykłymi termostatami Salus

Ustawiam temperaturę w mieszkaniu max 30 stopni, termostat naturalnie uruchamia pompę obiegową na ogrzewanie podłogowe obieg jest ale na wlocie wody do zbiornika buforowego rura jest letnia czasem lekko ciepła termometr pokazuje temperaturę wody 20 - 24 stopnie do bufora nie jest podłączony żaden czujnik temperatury urządzenie w menu podaje temperaturę wody biegową 39-42 stopnie pytanie skąd on ma tą temperaturę ? natomiast bojlerze wody użytkowej jest czujnik i na urządzeniu jest temperatura 40 stopni jest to zgodne, na listwach do ogrzewania podłogowego nie ma termostatu.

aby już nie wydłużać tematu proszę o pytania odpowiem co wiem co sprawdziłem

foto pod linkiem udostępnione na google foto

https://photos.app.goo.gl/D5fCFoFqZbw2b8cM8