GieKa 16.11.2018 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Mam kilkunastoletnie okna REHAU. Jestem z nich zadowolony. Jednak w jednym oknie w piwnicy skorodował dolny zawias okna. Jest na nim niewielki luz przez co okno jest nieszczelne. Można gdzieś kupić taki zawias? Albo jakiś zamiennik który będzie pasował w otwory po tym obecnym? Tak wygląda ten zawias tylko w innym oknie. Ten zawias ma jakiś numer? Bo może łatwiej byłoby go znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 16.11.2018 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 obejrzyj sobie okucia w twoim oknie i zobacz nazwę producenta. Potem wklep w wyszukiwarkę "zawias dolny" ,"nazwę producenta"+ "cena", a pokaże ci sklepy które go oferują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.11.2018 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 obejrzyj sobie okucia w twoim oknie i zobacz nazwę producenta. Potem wklep w wyszukiwarkę "zawias dolny" ,"nazwę producenta"+ "cena", a pokaże ci sklepy które go oferują. Co do sposobu szukania - w pełni się zgadzam, ale jeśli mowa o zawiesie ze zdjęcia to na pierwszy rzut oka nie widać by był on przyczyną nieszczelności (tzn. mam wątpliwości czy wymiana da zamierzony efekt). Może problem jest w regulacji lub uszczelkach? Albo w nieszczelności pod oknem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 24.11.2018 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Moim zdaniem zawias skorodował, bo okno (uszczelka) było nieszczelne i wyraszała się woda na tym zawiasie. Dalej to tylko co raz większa nieszczelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts