Bart1000 17.11.2018 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Witam serdecznie Mój wykonawca domu przykleił ok. 100 m2 grafitowego styropianu austrotherm 0,031 o grubości 20cm metoda na placki.Kiedy to wyszło wstrzymałem dalsze prace.Pytanie czy to jest tak kardynalny błąd i kazać mu to wszystko zrywać?Czy jest ewentualnie jakaś metoda naprawcza tego?To co zrobili to ~40% całkowitej powierzchni do ocieplenia.Oczywiście przy konfrontacji doszło do kłótni. Bardzo mi zależy aby to było dobrze zrobione ponieważ zainwestowałem w ocieplenie 600m2 dachu pianka PIR nakrokwiowo, system montażu okien mowo w warstwie ocieplenia. Z góry dziękuje za porady co z tym fantem zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 17.11.2018 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Dla pocieszenia powiem ci że z tego co ja obserwuję to chyba 80% firm tak robi , nie widziałem tak po prawdzie ani jednej firmy co przyklejała by po obwodzie , dlatego ja sam sobie robiłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.11.2018 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 po obwodzie tej powierzchni wstrzyknij klej w pianie tak aby zamknac cyrkulacje powietrza. zakolkuj ta sciane kaz wykonawcy wiecej tak nie robic. wydrukuj srone 11 i pokaz szanownemu Panu. http://pliki.med-bud.pl/elewacje/wytyczne_wykonawstwa.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart1000 18.11.2018 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Fighter1983 dziękuje za radę.Jutro mam spotkanie z wykonawca i zaproponuje mu takie rozwiązanie.Podobna wskazówkę jak to ratować otrzymałem tez z innego źródła.Pytanie jeszcze jak to technicznie wykonać?Nawiercac styropian na łączeniach płyt? Jak gęsto? Robić próbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 19.11.2018 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 nie no, bez wiercenia. cala plaszczyzne dookola tam gdzie masz dostep. natomiast tam gdzie juz nie masz dostepu - trudno - zostawic tak jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts