DarekS4 18.11.2018 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Cześć mam rozdzielacz który puszcza mi jeden obwód na kuchnie i sześć na salon. Potrzebuję sterownik z głowicami który będzie mi tym sterował. Na razie mam to na krótko i wyłączam pompę sam jak mi dobije temp. Poleci ktoś fajny zestaw z jakimś panelem naściennym do sterowania ? Czy czujnik temp dla tej powierzchni otwartej tj. ok 70m2 powinien być jeden czy np. w centrum salonu jeden i jeden w kuchni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 18.11.2018 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Zapraszam do zapoznania się z ofertą systemu KAN-therm Basic+. http://pl.kan-therm.com/system_kan_therm/automatyka_sterujaca_kan_therm.html http://pl.kan-therm.com/download/files/pl/4-technical-information-price-list/katalog-cennik-ogrzewanie-plaszczyznowe-pl.pdf Termostaty + listwa sterująca z modułem pompowym.W zależności od podtrzeb, jeśli oba pomieszczenia nie stanowią jednej otwartej przestrzeni można pokusić się o zastosowanie dwóch termostatów ściennych.Da się też to zrobić na jednym temostacie ale musi być zamocowany w pomieszczeniu chłodniejszym.Moduł pompowy w listwie odciną zasilanie na pompe w chwili gdy wszystkie siłowniki zamkną przepływ przez rozdzielacz (uzyskana wymagana temp. we wszystkich pomieszczeniach lub inaczej, na wszystkich termostatach).Zgłoszenie grzania przez min. jeden termostat uruchamia automatycznie pompę i otwiera obiegi grzewcze podłaczone pod ten termostat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekS4 10.01.2019 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Cześć. Zdecydowałem się na urządzenia firmy Tech. Raz dlatego że maja główną firmę 30km od mojego domu a dwa że fajnie wszystko ze sobą współpracuje U mnie siłowniki z podłogówki są wpięte do listwy L8 bezprzewodowej całością steruję panel M8 i dodatkowo rozbudowuje sobie sysytem o pokoje w których mam grzejniki. na grzejnikach mam niewielkie siłowniki techa i na ścianie zgrabne czujniki C8R. Panel M8 jest o tyle fajny że współgra z różnymi urządzeniami także poszedłem w ty kierunku. Podstawowy zestaw można znaleźć zestawy za mniejsza kwotę innego producenta ALE moim zdanie późniejszy upgrade np o głowice do grzejników bezprzewodowe jest tańszy niż porządne głowice innych producentów z opcją wifi a ma się praktycznie całą instalację w jednym panelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts