Vilc 18.11.2018 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Dzień dobry,kupiłam niedawno swoje pierwsze mieszkanie - stan deweloperski. Budowa się jeszcze nie skończyła, ale próbuję już zaplanować jak je wykończyć i mam problem z umiejscowieniem pralki. Mieszkanie nie ma piwnic, ani komórek lokatorskich, więc chcę wydzielić sobie schowek w jednym z pokoi z wnęką, Tam byłoby też idealne miejsce na pralkę. I kuchnia i łazienka są bardzo małe, szkoda mi je zagracać. Problem w tym, że ten schowek znajduje się naprzeciwko łazienki (przedzielony korytarzem), około 4,5 metra od pionu (podłogą). Czy pociągnięcie podłączeń na taką odległość jest wykonalne i sprawdzi się w praktyce? Czy lepiej o tym zapomnieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hipopotam 19.11.2018 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Doprowadzenie będzie działać, ale odpompowanie nie. Musiałabyś we wnęce razem z pralką umieścić przepompownię. Coś w tym guście: https://allegro.pl/pompa-mlynek-wc-rozdrabniacz-przepompownia-600w-i7610690431.html Jaką dokładnie i jak rury, to już z fachowcem. Generalnie kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.11.2018 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 (edytowane) Pion od pralki przedzielony korytarzem?To odprowadzenie wody pójdzie w posadzce czy w suficie?Parka w pokoju ? Kiepski pomysł. Co teraz projektanci projektują, deweloperzy budują i sprzedają a biedni ludzi muszą kupować za "ciężkie pieniądze". Lepiej jest zostawić pralkę w łazience lub odpływ doprowadzić do kanalizacji sąsiedniego pionu. Edytowane 19 Listopada 2018 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts