hakatu 18.11.2018 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Mam wielki problem i proszę Was o pomoc. Zleciłem odkopanie fundamentu starego. poniemieckiego domu, niestety, wykonawca oszukał mnie, mimo monitów, wystawił mnie do wiatru w połowie roboty. Jestem niepełnosprawny i nic nie mogę zrobić, proszę o podpowiedź co mam w tej sytuacji zrobić. Idzie zima, woda zacznie robić szkody, trzeba to jakoś zabezpieczyć. Do tej pory otynkowano fundament, uzupełniono ubytki, posmarowano go folią w płynie. Miał być przyklejony styropian i wyłożony folią perforowana. Na końcu powinien być zasypany. Przepraszam, jestem laikiem, jeszcze raz proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 18.11.2018 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Miałeś jakąś umowę ? Ktoś nadzoruje te prace ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hakatu 18.11.2018 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Wykonawca był z polecenia, na wszystkie materiały dawał mi fakturę, więc nie sądziłem, że papier okaże się tak ważny. Mam jego maile i telefon, ale trudno, teraz problemem jest rozkopany fundament i co robić dalej. Zimą żaden fachman nie zdecydował się skończenie tego, dzwoniłem do trzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 19.11.2018 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 To bardziej pytanie, czy masz kierownika budowy?Masz jakieś zdjęcia / możliwość ich zrobienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 19.11.2018 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 kierownik budowy do takiej roboty? Zapewne mieliście umowę ustną, więc można wysłać do niego wezwanie do kontynuowania robót. Płaciłeś mu za to, co do tej pory wykonał? Częściowo to pytania na forum prawników. A przede wszystkim pokaż jakieś zdjęcia bo bez nich nikt nic raczej nie doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts