Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Zorganizowałem sobie w mieszkaniu generalny remont i niedługo mam zamiar wymienić kompletnie instalację grzewczą. Poszukuję pieca gazowego dwufunkcyjnego kondensacyjnego do 5-ciu tysięcy złotych. Najważniejsze dla mnie jest to żeby był jak najcichszy ponieważ jedyny możliwy komin do instalacji znajduje się pośrodku mieszkania w przedpokoju :-(

Powierzchnia całkowita mieszkania to 82 m2.

Za wszystkie podppodpowiedzi z góry dziękuję.

https://forum.murator.pl/topic/243038-cichy-piec-gazowy-dwufunkcyjny-kondensacyjny-do-5000-z%C5%82/

• 3 weeks później...

Witam,

Jeżeli zastanawia się Pan nad wyborem sprawdzonego dwufunkcyjnego gazowego kotła kondensacyjnego dpo swojego mieszkania o powierzchni 82m2, zachęcam do zapoznania się z ofertą kotłów marki Junkers-Bosch z rodziny Bosch Condens lub Cerapur. Nasze kotły charakteryzują się wykonaniem z elementów o najwyższej jakości, kompaktowymi wymiarami oraz szeroką modulacją mocy palnika. Kotły wyposażone są w najnowszy panel sterowania Bosch Heatronic, współpracujący z regulatorem pogodowym lub regulatorem umieszczonym w pomieszczeniu. W sprawie doboru odpowiedniego kotła zachęcam do kontaktu z Autoryzowanym Instalatorem marki Junkers-Bosch.

Moderowano

Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.

Pozdrawiam,

Konsultant marki Junkers-Bosch

Edytowane przez Tomaszs131
Reklama wykraczająca po za ramy PP.

Najpierw musisz wiedzieć, jakiej mocy ma to być piec a później szukaj danych producentów i porównuj .

Np. VITODENS 050 od 39 do 45dB modulacja od 6,5kW

Termet: Ecocondens Gold Plus 20 - 48dB ale modulacja od 2,8kW

itd itp :)