dawid1983 19.11.2018 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Witam, posiadam zestaw jak w temacie. W całym domu podłogówka, w łazience dodatkowo grzejnik drabinkowy, dwa rozdzielacze z pompami mieszającymi, isense na ścianie w salonie.Nie mam jeszcze regulatorów pokojowych i na chwilę obecną zastanawia mnie jedna rzecz. Jak będę mógł wysterować (za pomocą regulatorów) wyższą temperaturę w łazience i w pokojach od temperatury panującej w salonie? Przykładowo w salonie 20 st., a w łazience 24 st.? Przecież isense wyłączy piec przy temp osiągniętej w salonie. Rozwiązanie na chwilę obecną widzę jedno: zwiększyć przepływy w pętlach pokojów i łazienki. Jeśli tok myślenia jest dobry to o ile zwiększyć? Czy to raczej metoda prób i błędów? Teraz przyjąłem przepływy 2,2 - 2,4 l/min na 100 mb rury. Mam również elektrozawory do pętli w salonie (4 pętle), wiatrołap (1 szt.), garaż (2 szt.), jak je podłączyć pod sterowanie? Do pieca? Bo dodatkowych regulatorów do tych pomieszczeń nie przewiduję. Z góry dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/243047-kocio%C5%82-deditrich-mcr3-isense-regulatory-pokojowe/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts