walent 19.11.2018 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Witam,Która kolejność jest poprawna (a może żadna ?) proszę o porady jak to u Was było 1.Tynki => wylewki => montaż drzwi zewnętrznych i garażowych2.Tynki => montaż drzwi zewnętrznych i garażowych => wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 19.11.2018 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Obydwie są poprawne. Ja robiłem drzwi po wylewkach aby się nie uszkodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walent 19.11.2018 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 A w którym miejscu kończyłeś wylewki pod drzwi zew i garażowe? Licowałeś z murem zewnętrznym czy wewnętrznym czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 19.11.2018 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Okna + drzwi > tynki > wylewki > brama garażowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 19.11.2018 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Nie mam bramy. Wylewkę pod drzwi kończyłem ok 4 cm przed aby prowizoryczne drzwi się zamknęły potem podkulem na 12 cm aby drzwi z poszerzeniem się zmieściły. Jeśli będziesz miał drzwi z poszerzeniem to tak zrób a jeśli zwykle to wylewka do konca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanGarnek 21.11.2018 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Dobre pytanie. Prosze o rade. 1. Drzwi zewnetrzne powinienem miec juz zamontowane na tynkowanie? 2. Brama garazowa wymaga wytynkowanej sciany. Chlopaki beda tynkowac po wod-kan i elektryce. Czyli co? Mam zostawic otwarta chate na czas tynkowania? Nie mam pomyslu jak to zgrac. Bo brame mam teraz dechami zabita a jak wywale deski to bedzie otwor i zaproszenie do szabrowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 21.11.2018 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Albo zapraszasz ekipę od tynków na wytynkowanie ściany pod montaż bramy, albo masz zabite dechami, tynkujesz wszystko i zapraszasz ekipę od bram.Jak dla mnie montaż bramy na samym końcu, po tynkach i wylewkach jest najbardziej bezpieczny i komfortowy.Faktem,jest,że z prowizoryczną zabudową bramy garażowej migrowałem 3 razy,najpierw była zamocowana od środka, potem od zewnątrz, a potem w ościeżu.Dopasowywane raz do tynkowania,raz do ocieplania,a potem do wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 22.11.2018 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 (edytowane) Dobre pytanie. Prosze o rade. 1. Drzwi zewnetrzne powinienem miec juz zamontowane na tynkowanie? 2. Brama garazowa wymaga wytynkowanej sciany. Chlopaki beda tynkowac po wod-kan i elektryce. Czyli co? Mam zostawic otwarta chate na czas tynkowania? Nie mam pomyslu jak to zgrac. Bo brame mam teraz dechami zabita a jak wywale deski to bedzie otwor i zaproszenie do szabrowania. Pamiętaj, że drzwi to tez ościeznica. My zamontowaliśmy docelowe drzwi w tym samym czasie co okna. Tynkarze nam wytynkowali glify i juz nic nie musiało być uszkadzane i tynkowane ponownie (a tak by było gdyby pozbywac sie drzwi tymczasowych i wstawiac docelowe). Co do bramy, to my machnęliśmy sobie taką bramę tymczasową, która wytrzymała od marca do (chyba) października. Jedno skrzydło otwierane. Drzwi docelowe były zamknięte i wykonawcy ich nie używali, za to dostali klucz do kłódki i to były drzwi dla nich do naszego domu. Polecam taki system. Sprawdził się rewelacyjnie. Drzwi docelowe nieuszkodzone. EDYTA: W chwilę po oknach w domu pojawił się alarm, więc "masywność" zabezpieczeń w postaci kłódki nas nie martwiła. A samą bramę najlepiej montować po wylewkach bo wtedy jest już "próg" do którego dochodzi brama i można ją dobrze wypoziomować (żeby uszczelka dociskała do wylewki). http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/IMG_20180307_173243.jpg http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/IMG_20180311_152612.jpg Edytowane 22 Listopada 2018 przez Doli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 22.11.2018 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 wystarczy otynkować otwór bramy i sufit i można wstawiać bramę dobry tynkarz Ci to zrobi przed wstawieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts