PrzemWas 20.11.2018 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Jestem świeżo po zainstalowaniu kotła gazowego dwufunkcyjnego Brotje WGB-K 20H. Przy załączeniu funkcji na panelu podgrzewania c.w.u. przy ok. 65stC kotła zaczyna przepuszczać zawór bezpieczeństwa. Serwisant stwierdził, że jest to normalne w tym typie kotła i należy wodę odprowadzić do kanalizacji. Ja nie bardzo się na to godzę bo w razie awarii nie mam kontroli nad wyciekiem z zaworu bezpieczeństwa. Zaproponował mi drugą opcję, naczynie przeponowe które nie jest w standardzie tego kotła (kocioł ma takie naczynie tylko po stronie c.o.). Nawet jako opcja nie można do niego takiego naczynka dostawić. Trzeba gdzieś kombinować na instalacji... Czy to normalne, że producent nie przewiduje naczynia dla c.w.u. i należy nadmiarową wodę odprowadzać do kanalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/243084-kocio%C5%82-brotje-wgb-k-20h/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts