Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rzeczywista sprawność kotła zasypowego pracującego z buforem.

Aro112

Recommended Posts

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie pokaże bo z jego kotła taki DS jak z mojego śmiecich.

kocioł.jpg

Tu masz temperaturę spalin nie przekraczają 120*C przy zewnętrznej temp w okolicy 0*C.

temp.jpg

I to nie jest jakąś super nowość tylko stary kocioł teraz już są nowsze i lepsze. A Ty dalej bawisz się ze śmieciuchem podkreślając jaki to zajebisty kocioł. Co więcej śmieciucha chce wymienić na śmieciucha MPM DS - kuriozum.

Edytowane przez marcinbbb

Gość mtdeusz

Bo MPM DS to zły kocioł niedopracowany a nie że,palić w nim śmieci.

Nie ma na rynku kotła DS dopracowanego, co dobrze spala.

Zamów sobie piec z Kirgistaniu będziesz miał czyste spalanie i dostaw do tego wymiennik i będziesz miał sprawność 90%...

Wątek jest o kotle zasypowym, a nie o jakimkolwiek kotle i spalaniu śmieci.

Ja widzę że mowa o kotłach na PALIWO STAŁE, z czytaniem radzę sobie całkiem dobrze niestety nie rozumiem ludzkiej głupoty i jej ciemnoty zamiast kupić kocioł automatyczny idzie w śmieciucha. Aby dzień w dzień się z nim oglądać przez kolejne lata, co 2 dni wynosić popiół, aby nabawić się przy tym pylicy.

Tak bardzo chcesz dobry kocioł kup sobie Atmosa zgazowującego drewno do bufora 2000l będzie full wypas i szczęście przez resztę życia kocioł nie do zajechania. Zobacz cobie jak w niecałe 14 minut dobija do 82*C:

Tak bardzo chcesz dobry kocioł kup sobie Atmosa zgazowującego drewno do bufora 2000l będzie full wypas i szczęście przez resztę życia kocioł nie do zajechania. Zobacz cobie jak w niecałe 14 minut dobija do 82*C:

Nieeee.. to nie może być prawda.

Mówisz, że gościu na filmie podgrzał kotłem 25 kW bufor 2000 litrów z ok. 20*C do 82*C w kwadrans?

Wspomogłem się kalkulatorem w sieci - dokonać tego może kocioł 500 kW.

Ja pier.....

Nauki pobierałeś u naukowców z najdalszych zakątków wszechświata?

Totalny kosmos.

Nieeee.. to nie może być prawda.

Mówisz, że gościu na filmie podgrzał kotłem 25 kW bufor 2000 litrów z ok. 20*C do 82*C w kwadrans?

Ty taki głupi sam z siebie jesteś? Czy nauczyłeś się tego?

Podgrzał wodę w kotle do tej temperatury pomyśl głową nie d*pą.

No ale jaka głowa taki sposób ogrzewania - szkoda że nie wpadłeś na to aby obok bufora duże ognisko rozpalać aby go ogrzać.

Wymienik znalezienie zajęło mi mniej niż 1 min a Ty od kilku dni nie możesz znaleźć:

kociol.jpg

Edytowane przez marcinbbb

Kolego, wrzucasz jakieś wyrwane z kontekstu liczby, że niby na temat ale potem się wycofujesz.

Skomentuj cały film, wtedy będzie wiadomo co masz na myśli. Tam pod koniec termometr pokazuje 350*C. To dobrze, czy źle Twoim zdaniem?

Wrzucasz teksty o ludzkiej głupocie a potem o mnie. Po co? Nudzi ci się?

Prosiłem już żebyś nie zabierał głosu w tym wątku.

Dopiero by mi ciśnienie skoczyło, jakbym zmienił na inny typ bo producent deklaruje wysoką sprawność. A ja go na test ładowania bufora i wychodzi szydło z wora.

Dlatego jest ten wątek.

Kto może podać faktyczne dane - wystąp. :)

Wspomniałeś o wymienniku, znasz jakieś modele które występują w sprzedaży samodzielnie? Jak to potem dopasować do jakiegoś pieca?

Z tym wymiennikiem, to w sumie pytałem z ciekawości. Raczej nie porwę się na takie przeróbki.

W sumie to by były dwa kotły w jednej kotłowni. :lol2:

W filmie z EkoWery pokazana jest całkiem wysoka temperatura na kotle - 75*C.

U mnie takie wskazanie pojawia się w drugiej połowie palenia, chyba spróbuję to jakoś zweryfikować.