Aro112 28.11.2018 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Kolego marcinbbb, nie zabieraj już głosu w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 28.11.2018 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 A co boli sprawność?Mówiłem pokaż kocioł wymiennik to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aro112 28.11.2018 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 mtdeusz, co żeś się tak uparł żeby Ci pokazywać. Nie interesuje mnie dorabianie, przerabianie kotła.Masz coś w ofercie? Pisz. Sprzedajesz kotły z dobrą sprawnością? Pisz. Wiesz o jakimś kotle DS na rynku, który będzie lepiej współpracował z moim buforem?Pisz! Poczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 28.11.2018 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 (edytowane) Nie pokaże bo z jego kotła taki DS jak z mojego śmiecich. Tu masz temperaturę spalin nie przekraczają 120*C przy zewnętrznej temp w okolicy 0*C. I to nie jest jakąś super nowość tylko stary kocioł teraz już są nowsze i lepsze. A Ty dalej bawisz się ze śmieciuchem podkreślając jaki to zajebisty kocioł. Co więcej śmieciucha chce wymienić na śmieciucha MPM DS - kuriozum. Edytowane 28 Listopada 2018 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aro112 28.11.2018 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 marcinbbb, niepełnosprytny jesteś? MPM DS podałem jako przykład.Wątek jest o kotle zasypowym, a nie o jakimkolwiek kotle i spalaniu śmieci.Czytać nie potrafisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 28.11.2018 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Bo MPM DS to zły kocioł niedopracowany a nie że,palić w nim śmieci. Nie ma na rynku kotła DS dopracowanego, co dobrze spala.Zamów sobie piec z Kirgistaniu będziesz miał czyste spalanie i dostaw do tego wymiennik i będziesz miał sprawność 90%... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radzio_zg 28.11.2018 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 O kurczę, mtdeusz przemawia powoli. Już zaczynałem wątpić w jego wiedzę lub to taki typ "wiem, ale nie powiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 28.11.2018 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Wątek jest o kotle zasypowym, a nie o jakimkolwiek kotle i spalaniu śmieci. Ja widzę że mowa o kotłach na PALIWO STAŁE, z czytaniem radzę sobie całkiem dobrze niestety nie rozumiem ludzkiej głupoty i jej ciemnoty zamiast kupić kocioł automatyczny idzie w śmieciucha. Aby dzień w dzień się z nim oglądać przez kolejne lata, co 2 dni wynosić popiół, aby nabawić się przy tym pylicy. Tak bardzo chcesz dobry kocioł kup sobie Atmosa zgazowującego drewno do bufora 2000l będzie full wypas i szczęście przez resztę życia kocioł nie do zajechania. Zobacz cobie jak w niecałe 14 minut dobija do 82*C: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 28.11.2018 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Czy powiedzieć moge nie wiem,ktoś mi to powiedział.Po za tym już ktoś inny tym się podzielił publicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aro112 28.11.2018 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Tak bardzo chcesz dobry kocioł kup sobie Atmosa zgazowującego drewno do bufora 2000l będzie full wypas i szczęście przez resztę życia kocioł nie do zajechania. Zobacz cobie jak w niecałe 14 minut dobija do 82*C: Nieeee.. to nie może być prawda. Mówisz, że gościu na filmie podgrzał kotłem 25 kW bufor 2000 litrów z ok. 20*C do 82*C w kwadrans? Wspomogłem się kalkulatorem w sieci - dokonać tego może kocioł 500 kW. Ja pier..... Nauki pobierałeś u naukowców z najdalszych zakątków wszechświata? Totalny kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aro112 28.11.2018 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 mtdeusz, daj jakiś przykład wymiennika. Model, producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 28.11.2018 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 (edytowane) Nieeee.. to nie może być prawda. Mówisz, że gościu na filmie podgrzał kotłem 25 kW bufor 2000 litrów z ok. 20*C do 82*C w kwadrans? Ty taki głupi sam z siebie jesteś? Czy nauczyłeś się tego? Podgrzał wodę w kotle do tej temperatury pomyśl głową nie d*pą. No ale jaka głowa taki sposób ogrzewania - szkoda że nie wpadłeś na to aby obok bufora duże ognisko rozpalać aby go ogrzać. Wymienik znalezienie zajęło mi mniej niż 1 min a Ty od kilku dni nie możesz znaleźć: Edytowane 28 Listopada 2018 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aro112 28.11.2018 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Kolego, wrzucasz jakieś wyrwane z kontekstu liczby, że niby na temat ale potem się wycofujesz.Skomentuj cały film, wtedy będzie wiadomo co masz na myśli. Tam pod koniec termometr pokazuje 350*C. To dobrze, czy źle Twoim zdaniem?Wrzucasz teksty o ludzkiej głupocie a potem o mnie. Po co? Nudzi ci się?Prosiłem już żebyś nie zabierał głosu w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 28.11.2018 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 No tak faktycznie dla takich yntelygentów jak ty jedyną opcją to śmieciuch DS. Powodzenia życzę i żegnam ozięble za każdym razem jak będziesz szedł na wku... do kotłowni będziesz sobie przypominał co pisałem Stanie się to wcześniej niż myślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 28.11.2018 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Te DS co są na rynku to tylko źródło wkurwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aro112 28.11.2018 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Dopiero by mi ciśnienie skoczyło, jakbym zmienił na inny typ bo producent deklaruje wysoką sprawność. A ja go na test ładowania bufora i wychodzi szydło z wora. Dlatego jest ten wątek. Kto może podać faktyczne dane - wystąp. Wspomniałeś o wymienniku, znasz jakieś modele które występują w sprzedaży samodzielnie? Jak to potem dopasować do jakiegoś pieca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 28.11.2018 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Zębiec sprzedaje sam korpus wodny.https://www.zebiec.pl/kociol-odnowa/ Wymiennikiem może być ten kocioł co masz obecny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 28.11.2018 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 No a taki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 28.11.2018 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 (edytowane) Odkrył prawdziwe Dolne Spalanie.O ja nie mogę normalnie.No ten to może czysto spala. Edytowane 28 Listopada 2018 przez mtdeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aro112 29.11.2018 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Z tym wymiennikiem, to w sumie pytałem z ciekawości. Raczej nie porwę się na takie przeróbki. W sumie to by były dwa kotły w jednej kotłowni. W filmie z EkoWery pokazana jest całkiem wysoka temperatura na kotle - 75*C. U mnie takie wskazanie pojawia się w drugiej połowie palenia, chyba spróbuję to jakoś zweryfikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts