bartek70 20.11.2018 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 (edytowane) Cześć, Mam w przedpokoju lampę, chciałbym aby ona zapalała się na dwa sposoby: 1. Przejście czujka zapala lampę na kilka sekund i póżniej gaśnie2. Przejście czujka zapala lampę, naciskam przycisk na gaśnie Od lampy idą dwa przewody (L,N) do puszki i później rzecz jasna do kontaktu. Moje pytanie brzmi czy są szanse na zrobienie tego schematu na tych dwóch przewodach? tak abym nie musiał ciągnąć kolejnego od lampy do puszki. Czy mogę podłączyć dwie czujki? jedna nie obejmię całego korytarza Edytowane 20 Listopada 2018 przez bartek70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 21.11.2018 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Z tego co napisałeś, to lampa jednak będzie zapalana na jeden sposób. Nie do końca rozumiem te alpejskie kombinacje, ale nieważne ile przewodów "idzie" do lampy, a skąd i czym ta lampa będzie sterowana. Montaż dodatkowej czujki to też okablowanie. Przemyśl co tak naprawdę chcesz osiągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 21.11.2018 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Kupujesz kontakt z czujką ruchu PIR i masz problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts