PanGarnek 21.11.2018 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Kiedy montowac drzwi zewnetrzne? Przed czy po tynkach?Na marzec wchodza do mnie z wod-kan i zaraz po tym tynkarz i teraz nie wiem czy drzwi zewnetrze juz powinny byc. Druga sprawa to brama garazowa. Mam podwojna 5 metrow i ekipa od bramy mowi, ze potrzeba idalnie gladkich tynkow zeby ja montowac.Teraz problem - chlopaki zaczna robic tynki a brama bedzie otwarta i mozna wejsc do domu i namieszac z wod-kan. Jak wy to rozwiazaliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 21.11.2018 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Prowizoryczne z desek zamknięcie garażu i po problemie Drzwi mogą być przed rynkamiBrama zawsze po otynkowaniu ściany na której będzie montowana a najlepiej po otynkowaniu całego garażu - przynajmniej się nie zasyfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabicak 21.11.2018 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Ja jedno i drugie montowałbym przed tynkami. Tak polecam swoim klientom. Później przy tynkach ekipa ładnie obrobi ci ramę drzwi. Problem bramy rozwiązujemy tak że moi ludzie wykonują tynk w formie opaski dookoła bramy. Wystarczy 20-30cm. Bardzo często klienci wzywają tynkarza wcześniej żeby otynkował całą tę ścianę ręczne (bo brama zajmuje najczęściej większość ściany). Tak czy inaczej chłopaki mają rację - brama zawsze na gotowy tynk - i tu skrótów nie szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts