rhcp89 21.11.2018 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Witam, Chcę kupić garaż blaszany z bramą dwuskrzydłową. Chciałbym żeby ta brama miała zamek na wkładkę (ze względów bezpieczeństwa) ale producent takiej nie oferuje. Ma tylko zamek na długi klucz. Chciałbym się upewnić czy potem ten zamek będę mógł sobie sam zmienić? Czy będzie on pasował? Ustaliłem, że obecny zamek jest przykręcany na śruby, jest to jakiś standardowy model ale nie znam jego nazwy ani wymiarów. Nie jestem też pewien jaki jest mechanizm zamknięcia - czy na poziomą sztabę która się wysuwa z zamka czy też obrót klucza powoduje wysuwanie się rygli na górze i dole bramy. Czy w obu tych przypadkach będę mógł zmienić zamek? Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.11.2018 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 Chyba musisz sie z tym pytanie zgłosić do producenta garażu.. W bramach segmentowych są praktykowane zamki z wkładką jednostronną. Jeśli już ją musisz mieć (bo ja mam wrażenie że "długi klucz" nie jest gorszy), to może zapytaj czy producent może zaadoptować u siebie to rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts