Anula73 13.10.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Witam, Bardzo podobaja mi sie płytki w kuchni beżowo-kremowe i ten szlaczek geometryczny z domieszka ceglanego. Czy to jest moze Polkolorit Cedro ? Chcialam takie kupic ale odsraszylo mnie to ze fugi sa nieproste na duzych kaflach, natomiast na dekorach sa ciete na kat prosty. Czy to zestawienie nie wyglada dziwnie ? Prosze powiedz mi rowniez czy sa latwe w utrzymaniu czystosci - sa lekko chropowate i jasne (a w kuchni mocno sie brudzi). Bede wdzieczna za info, pozdrawiam, anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Exon 13.10.2004 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Droga Nikko i Anulo, Kafelki w "klatce" i kuchni nazywają DOUNCE FRANCE, ale nie pamiętam firmy. Kosztowały ok. 70zł/mkw. Do wyboru kilka kolorów z serii plus dekory. Jestem pewien, że są łatwe w utrzymaniu czystości bo wybierała je moja żona a za czystość było dużo punktów. Mimo że płytki wyglądają na chropowate, w rzeczywistości są bardzo gładkie.Kwestia fug i układu kafli to sprawa indywidualna, mu zdecydowaliśmy się na " nutkę dekadencji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Exon 13.10.2004 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Cudowne firaneczki w kwiaty w pokoiku córci, niezywkła instalacja kubistyczna , ale czy ceglany/klinkierowy (?) barek/ścianka - w stylu troche rustykalnym nie gryzie się z nowoczesnymi meblami w kuchni? I czy zieleń na ścianach salonu nie kontrastuje za mocno z czerwienią obicia wypoczynku? A absolutnie powalił mnie na kolana witraż i łuki w korytarzu. Piękne. Magdziu, Nie wspominaj mi o wypoczynku. Ten mebel może być fotografowany tylko z odległości kilku metrów, żeby nie ujawniały się inne wady poza kolorem. Docelowo ma być nowoczesna biała lub kremowa skóra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Exon 13.10.2004 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Wspanialy dom. Czy móglbys napisać cos więcej o projekcie /robiony na zamowienie?/, działce itp. Projekt wnętrza robiliscie sami czy korzystaliscie z pomocy specjalisty? No i niedyskretne pytanie, zmieściliscie sie w kwocie 500tyś? Projekt robiliśmy indywidualnie i wnętrza były konsultowane z fachowcem. Obawiam się, że mnie kosztowało trochę więcej, oczywiście z powodu wykończeniówki i pomysłom - że tak powiem - współpracowniczek i doradczyń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 13.10.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Bardzo ładny domek , piękna , ciepła kolorystyka , łazienki super . Mam kilka pytań : - jaka podłoga jest w salonie - gdzie kupiliście taki wygięty karnisz ( mam podobne okno w sypialni i szukam pomysłów na jego zasłonięcie ) Serdecznie pozdrawiam i życzę samych słonecznych dni w Waszym pięknym Gniazdku - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 13.10.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Gratulacje, bardzo ładny dom.Niech Wam się dobrz mieszka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 13.10.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 No tak mi sie wydawalo, ze ta kwotę musieliscie przekroczyć Zauwazyłam na scianie zewnetrznej coś w rodzaju zlewu, wzrok mi plata figle Jeżeli nie, to jak on jest odizolowany od reszty ściany. Mi marzy się taki zlew /najchętniej baaaardzo stary /. Exon, co jest nie tak z tym wypoczynkiem, rozumiem, ze wam sie znudził, wdł. mnie kolory ma bardzo fajne Taras ma być przez prawie całą dlugość domu od strony skarpki? I bedzie drewniany, czy zrezygnowaliscie z tego pomyslu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 13.10.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 wow, powala z nog! A w ktorej czesci Polski jest taki piekny dom? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikka 13.10.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Exon, czy mógłbyś podać mi jeszcze jaki kolor mają ściany w "klatce" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 13.10.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Piekny dom z zewnątrz. Cudownie obudowany klinkierem. Bardzo podoba mi się klatka z witrażem i wejście na górę ze schodami. Co do wykończenia salonu i kuchni to moim zdaniem troszkę inne style, ale ogólnie sprawia to wrażenie przytulności. Bombowa łazienka przy Waszej sypialni. Istne cudo.Pozdrawiam Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 13.10.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Dom jest przepiękny. Bardzo rzadko zabieram głos w ocenach domów forumowiczów, ale tym razem... Wasz dom naprawdę jest WSPANIAŁY! I do tego - oto nareszcie ktoś, kto kocha cegłę tak gorąco jak ja! Elewacja to jest po prostu cudo. Napisz co to za klinkier? (Patoka? Halle? cóś innego?) Dobór materiałów i kolorów - dla mnie świetny. Cegła we wnętrzach - pycha! (My zresztą też mamy, tylko w innym kolorze, ale za to w podobnej ilości... ) Nie zgadzam się z opinią, że ceglany murek-barek kłóci się ze stylem mebli kuchennych. Jest eklektycznie, ale jest OK! Wnętrza w stylu techno też wyglądają świetnie w połączeniu z cegłą, to jest materiał który pasuje niemal do każdego wystaroju - no, może poza wystrojem w stylu "nijako, bezbarwnie i bezpiecznie"... Jedyne zastrzeżenie mam do niektórych kolorów użytych we wnętrzach. Nie podoba mi się pokój dziecięcy w kolorze crazy pink i nie bardzo mam też przekonanie do tej zieleni w salonie (w sypialni - ewentualnie...). Za to jadalnia jest urocza, no i barrrdzo podoba mi się drugi z pokoi dziecięcych (ten łososiowo-pomarańczowy, w każdym razie tak ten kolor wygląda na moim monitorze). Ogólnie - gratulacje! Udało się Wam stworzyć coś wyjątkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Exon 13.10.2004 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Bardzo ładny domek , piękna , ciepła kolorystyka , łazienki super . Mam kilka pytań : - jaka podłoga jest w salonie - gdzie kupiliście taki wygięty karnisz ( mam podobne okno w sypialni i szukam pomysłów na jego zasłonięcie ) Serdecznie pozdrawiam i życzę samych słonecznych dni w Waszym pięknym Gniazdku - Maxtorka Podłoga w salonie to parkiet merbau bo akurat była promocja 90 zł za metr. Karnisz kupiłem prosty i został później wygięty za parę groszy u znajomego ślusarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Exon 13.10.2004 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Zanim odpowiem Wam na nowe pytania, chciałem serdecznie podziękować za wszystkie opinie. Budowaliśmy poraz pierwszy wkładając w to całą duszę. Szczerze mówiąc miałem nadzieję, że domek się komuś spodoba, ale Wasze posty przechodzą moje oczekiwania. Jesze raz dziękuję. Majka,Pytałaś o zlew na ścianie zewnętrznej. Na razie jest tam kranik z wodą i przygotowane miejsce na zlew , podobałby mi się żeliwny ale zobaczymy.Taras ma być oczywiście drewniany, półokrągły i duży ok 100 m kw - też musi poczekać do przyszłego roku. Bliższego opisu kanapy ze względów etycznych, moralnych, gastrologiczych i innych Ci oszczędzę. Zdziebcio,Dom znajduje się na Śląsku w okoliczach Gliwic. Magmi,Cieszę się, że też lubisz cegłę i eklektycze wnętrza. U nas generalnie powinno być rustykalnie z nowoczesnym oświetleniem i meblami - co z tego wyjdzie - zobaczymy. Na zewnątrz to Patoka Rustica przemieszana z II gatunkiem klassica, w środku zaś Roben ręcznie formowany. Też podobał mi się inny kolor ale potrzebowałem zarówno cegły jak i płytki, a z tym już było trudniej. Kolory są trochę przesterowane na monitorze ale pink i tak jest ostry, tak samo jak moja starsza córka, która kocha ten kolor. Mam nadzieję, że z tego wyrośnie. Chętnie zobaczę twoje zdjęcia.Pozdrawiam, Nikka,Ściany w klatce to COGNAC ale nie pamiętam numerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Exon 13.10.2004 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Zanim odpowiem Wam na nowe pytania, chciałem serdecznie podziękować za wszystkie opinie. Budowaliśmy poraz pierwszy wkładając w to całą duszę. Szczerze mówiąc miałem nadzieję, że domek się komuś spodoba, ale Wasze posty przechodzą moje oczekiwania. Jesze raz dziękuję. Majka,Pytałaś o zlew na ścianie zewnętrznej. Na razie jest tam kranik z wodą i przygotowane miejsce na zlew , podobałby mi się żeliwny ale zobaczymy.Taras ma być oczywiście drewniany, półokrągły i duży ok 100 m kw - też musi poczekać do przyszłego roku. Bliższego opisu kanapy ze względów etycznych, moralnych, gastrologiczych i innych Ci oszczędzę. Zdziebcio,Dom znajduje się na Śląsku w okoliczach Gliwic. Magmi,Cieszę się, że też lubisz cegłę i eklektycze wnętrza. U nas generalnie powinno być rustykalnie z nowoczesnym oświetleniem i meblami - co z tego wyjdzie - zobaczymy. Na zewnątrz to Patoka Rustica przemieszana z II gatunkiem klassica, w środku zaś Roben ręcznie formowany. Też podobał mi się inny kolor ale potrzebowałem zarówno cegły jak i płytki, a z tym już było trudniej. Kolory są trochę przesterowane na monitorze ale pink i tak jest ostry, tak samo jak moja starsza córka, która kocha ten kolor. Mam nadzieję, że z tego wyrośnie. Chętnie zobaczę twoje zdjęcia.Pozdrawiam, Nikka,Ściany w klatce to COGNAC ale nie pamiętam numerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.10.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Bardzo ładnie , bardzo ładnie !!!! łazienka super, powiedz mi proszę jakie drzewo masz w łazience ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 13.10.2004 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Senatorze, Prezesie, Gubernatorzegratuluję! Dom powalający! Zwłaszcza ceną, jak sądzę. Ja strzelam, że to było z 800 kawałków, a nie 500 jak ktoś pisał. Strzeż się katastru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 13.10.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Exon, szczerze gratuluję niebanalnych rozwiazań.Dom sprawia wrazenie bardzo solidnego, stabilnego, takiego, który oprze sie wszystkiemu i bedzie trwał wiecznie. To ważne.Wykończeniówka pierwsza klasa, solidność w kazdym calu, zwłaszcza stolarka drzwiowa i schody. Życzę samych szczęśliwości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.10.2004 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 I dodatkowe zdjęcia. Super, super! A jak się mieszka bez wiatrołapu? Polecasz takie rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur69 13.10.2004 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Ja chyba skądś znam ten domek . Tak, tak - często obok niego przejeżdżam. A nawet - przyznam sie bez bicia - byłem w środku, chyba wiosną tego roku, ogladać robotę tynkarzy (przepraszam, że nie spytałem, ale gospodarzy nie było ). Wnętrza robią wrażenie - szczególnie po tym co się zmieniło w ciągu kilku miesięcy. W kotłowni widzę DeDietricha - też już prawie takiego miałem zamawiać, ale to co się ostatnio stało z cenami oleju sprowadziło mnie na ziemię - będzie eko-groszek i solary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.10.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Exon - to i ja się przyłączę do zachwytów. Zwłaszcza podoba mi się łazeinka w drewnie. Mam nadzieję, że jest to drewno a- a jeżeli tak to pytanko z jakiego drewna jest obudowa wanny i czy jesteście z tego rozwiązania zadowoleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts