pershing1899op.pl 21.11.2018 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Witam serdecznie,Może ktoś mi wyjaśnić jak zrobić ocieplenie w miejscu gdzie są rury dgp? Strop lany, rury chciałbym poprowadzić pod stropem, zrobić ocieplenie wełna 15 cm i sufit podwieszany. Czy takie coś ma sens? Nie bedzie mostków cieplnych w miejscach gdzie będą rozprowadzane rury? Jest jakiś inny sposób, aby ociepli strop od dołu?Dziękuję za odpowiedzi, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 21.11.2018 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Witam serdecznie, Może ktoś mi wyjaśnić jak zrobić ocieplenie w miejscu gdzie są rury dgp? Strop lany, rury chciałbym poprowadzić pod stropem, zrobić ocieplenie wełna 15 cm i sufit podwieszany. Czy takie coś ma sens? Nie bedzie mostków cieplnych w miejscach gdzie będą rozprowadzane rury? Jest jakiś inny sposób, aby ociepli strop od dołu? Dziękuję za odpowiedzi, PozdrawiamGóra nad stropem nie jest ogrzewana i nie jest użytkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 21.11.2018 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Góra nad stropem bedzie do późniejszej adaptacji może za kilka lat. Obecnie chce tam zostawić stan surowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 21.11.2018 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Góra nad stropem bedzie do późniejszej adaptacji może za kilka lat. Obecnie chce tam zostawić stan surowy.Ja bym w takiej sytuacji wełnę położył na stropie. Później wykorzystać ją można do ocieplenia góry na tej górze... Twoje rozwiązanie to strata wełny, która po adaptacji poddasza nie jest potrzebna w tym miejscu no i kupa niepotrzebnej roboty. Chyba, że się mylę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 21.11.2018 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Jeżeli wełna u góry to po co sufit podwieszany? W takim razie jak rozprowadzić rury dgp? Za każda sugestie i pomoc dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 21.11.2018 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Trudno powiedzieć na odległość. Zabudować miejscowo? Porobić kasetony na styku sufitu ze ścianą (można jakieś lampki dorzucić)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 22.11.2018 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 (edytowane) Witam serdecznie, Może ktoś mi wyjaśnić jak zrobić ocieplenie w miejscu gdzie są rury dgp? Strop lany, rury chciałbym poprowadzić pod stropem, zrobić ocieplenie wełna 15 cm i sufit podwieszany. Czy takie coś ma sens? Nie bedzie mostków cieplnych w miejscach gdzie będą rozprowadzane rury? Jest jakiś inny sposób, aby ociepli strop od dołu? Dziękuję za odpowiedzi, Pozdrawiam Jak chcesz zamocować rury dgp ? Podwiesić pod stropem ? Położyć na stelażu sufitu podwieszanego ? To musisz rozwiązać sam. Ocieplenie musi się "trzymać" z rurami , to też sam musisz rozwiązać. Mój pomysł: zrobić odrębną konstrukcję z profili metalowych ( U ) na dgp mocowaną do stropu, niezależną od sufitu podwieszanego, ocieplić ją płytami z wełny z folią aluminiową /łatwe do zrobienia i skuteczne ocieplenie/ Pomysł masz dobry i nie kombinowałbym więcej. Lampki zostaw innym. Edytowane 22 Listopada 2018 przez dolby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 23.11.2018 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 Dzwoniłem do osoby która zajmuje się tym tematem i proponuje rury płaskie do dgp położyć na stropie, a gdybym w przyszłości adaptowal poddasze to zrobić wylewke i tych rur nie będzie widać. Rury by miały być puszczone przez strop przy ścianach w pomieszczeniach, które mnie interesują i powietrze by szło od dołu, a nie od sufitu jak duzo osób robi. Niby logiczne, bo ciepło idzie do góry. Wtedy bym mógł sobie bez problemu ocieplic wełna pod stropem. Co sądzicie o takim wykonaniu dgp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.11.2018 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 To też dobry sposób. Zważywszy jednak na fakt konieczności ocieplenia (solidnego) kanałów płaskich, pracochłonność i absurdalność ocieplania stropu od spodu, dałbym wełnę z góry, przy okazji przykrywając kanały grubą warstwą wełny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 24.11.2018 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Dzwoniłem do osoby która zajmuje się tym tematem i proponuje rury płaskie do dgp położyć na stropie, a gdybym w przyszłości adaptowal poddasze to zrobić wylewke i tych rur nie będzie widać. Rury by miały być puszczone przez strop przy ścianach w pomieszczeniach, które mnie interesują i powietrze by szło od dołu, a nie od sufitu jak duzo osób robi. Niby logiczne, bo ciepło idzie do góry. Wtedy bym mógł sobie bez problemu ocieplic wełna pod stropem. Co sądzicie o takim wykonaniu dgp? Dom jest nowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 24.11.2018 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Dom będzie budowany.A jeżeli chodzi o wełnę to muszę jeszcze się zastanowić jak to zrobić może faktycznie od góry lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts