mates08 21.11.2018 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Witam mam takie zmartwienie. Miałem dotychczas instalacje c.o zasilaną jedną pompką . Pompka wprowadzała od razu w obieg wodę na boiler i grzejniki. 3 dni temu zamontowano mi solary i mój boiler zastąpił wymiennik 300l. Założona została druga pompka, która zajęła się ogrzewaniem C.W.U, a moja stara przy kotle włączana jest teraz tylko na grzejniki. Odpowietrzałem wczoraj wszystkie odpowietrzniki ale problem dalej jest taki, że po włączeniu pompki na grzejniki przez około minute jest takie walenie i trzęsienie rurą wychodzącą od pieca do naczynka. Jak piec jest wygaszony to taki efekt ustaje po około 4 sekundach. Jak jest temperatura to trwa nawet około minuty. Pomaga jedynie to gdy na dosłownie sekunde podczas walenia zamknę i odkręce ten zawór przy pompce . Wtedy od razu to ustaje. Gdy pompka od C.W.U startuje to nie ma takiego efektu, tylko taki łomot powoduje ta moja stara co zasila tylko grzejniki aktualnie. Co może być problemem? Odkręcałem nawet na jakiś czas ten odpowietrznik przy naczynku i przy rozdzielaczu na grzejniki i dalej ten sam problem. Grzejniki i woda w kranie gorąca. Nagrałem filmik jak to dokładnie wygląda. A do tej mojej starej pompki będzie podłączony sterownik, także już nie będe musiał jej ręcznie włączać i wyłączać. Zamieszczam link do filmu i czekam na pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts