Uzi115 22.11.2018 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 Witam wszystkich, jako forumowy nowicjusz Mam dylemat jaki wybrać system okienny do swojego nowego domu. Na polu moich rozważań zostały 2 firmy: (Kolor jednostronny) Abakus Okna bluenergy - profil Salamander 82 MD, 3 szyby, ciepła ramka, okucia roto NT, szklenie 0,5 Firma Tontor z Kalisza - profil Aluplast Ideal 8000, 3 szyby, ciepła ramka, okucia Winkhaus Activpilot select (ukryte zawiasy) cenowo różnica 800zł na korzyść Aluplasta (12 okien w tym duże balkonowe). Co byście doradzili w tym temacie? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.11.2018 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 Bliżej masz do Kalisza... i ja bym sie tam skłaniał. Bo bliżej mam do Białegostoku i Abakus trochę kojarzę. Wychodzę z założenia, że lepsze zło którego się nie zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzi115 17.04.2019 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Nie było wielu doradców, ale napiszę opinię po zakupie może się komuś przyda. Wybór padł na firmę Tontor z Kalisza. Dostałem najlepszą cenę (zapytania wysłane do handlowców w promieniu 60km od budowy). Okna zamontowali w styczniu. Myślę że strzał w dziesiątkę, niska cena nie poszła w parze z jakością. Widziałem okna innego lokalnego producenta na tym systemie (MMAluminium) i naprawdę dzień do nocy. Okna solidnie zmontowane, zgrzewy profili niewidoczne, okucia z krytymi zawiasami rewelacja. Gdyby ktoś się wahał polecam serdecznie. Pewnie ktoś powie że brzmię jak reklama, ale brakowało mi kogoś kto by mi poradził jak stałem przed dylematem zakupu więc zostawiam post dla potomnych może to komuś ułatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 17.04.2019 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Nie było wielu doradców, ale napiszę opinię po zakupie może się komuś przyda. Wybór padł na firmę Tontor z Kalisza. Dostałem najlepszą cenę (zapytania wysłane do handlowców w promieniu 60km od budowy). Okna zamontowali w styczniu. Myślę że strzał w dziesiątkę, niska cena nie poszła w parze z jakością. Widziałem okna innego lokalnego producenta na tym systemie (MMAluminium) i naprawdę dzień do nocy. Okna solidnie zmontowane, zgrzewy profili niewidoczne, okucia z krytymi zawiasami rewelacja. Gdyby ktoś się wahał polecam serdecznie. Pewnie ktoś powie że brzmię jak reklama, ale brakowało mi kogoś kto by mi poradził jak stałem przed dylematem zakupu więc zostawiam post dla potomnych może to komuś ułatwi sprawę. No patrzcie jaki uczynny. A to blachę na dach poleci, a to okna, w których "niska cena nie poszła w parze z jakością":rolleyes::rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.04.2019 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Antyreklama dźwignia handluTo już chyba nikt wyrobów tego producenta nie kupiBo i niska cena i jakość też.....niska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.04.2019 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2019 Jeśli macie wątpliwości co do intencji autora wpisu to zgłoście raport. Może inny moderator podzieli Wasze zdanie, bo ja od początku mam odmienny punkt widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 19.04.2019 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2019 A jaki masz ? Podziel się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.04.2019 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2019 Wierzę w dobre intencje Fotka by trochę to uwiarygodniła.. A co do opisu: no cóż, cieszę się z radości Inwestora. Fachowość jest rzeczą trudną do oceny dla osoby nie mającej do czynienia z tematem na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mistrz 22.05.2019 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Nie było wielu doradców, ale napiszę opinię po zakupie może się komuś przyda. Wybór padł na firmę Tontor z Kalisza. Dostałem najlepszą cenę (zapytania wysłane do handlowców w promieniu 60km od budowy). Okna zamontowali w styczniu. Myślę że strzał w dziesiątkę, niska cena nie poszła w parze z jakością. Widziałem okna innego lokalnego producenta na tym systemie (MMAluminium) i naprawdę dzień do nocy. Okna solidnie zmontowane, zgrzewy profili niewidoczne, okucia z krytymi zawiasami rewelacja. Gdyby ktoś się wahał polecam serdecznie. Pewnie ktoś powie że brzmię jak reklama, ale brakowało mi kogoś kto by mi poradził jak stałem przed dylematem zakupu więc zostawiam post dla potomnych może to komuś ułatwi sprawę. wstaw proszę zdjęcie okna, zwłaszcza zgrzewów, gdyż też zastanawiam się głęboko nad Tontorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts