Kklaudek 22.11.2018 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 Witam, Jestem nowy na forum więc jeśli coś złe dodałem to proszę mnie poprawić. Mam problem z piecem oraz jego temperatura. Piec posiadam od firmy Pleszewskie Kotły Centralnego Ogrzewania o mocy 38 kw sterownikiem Tigra od firmy Kom-Ster. Dom ogrzewany o powierzchni ok 350 m2 ocieplony z plastikowymi oknami Ustawienia pieca: Temperatura zadana:49 stopni Korekta nocna: -3 Korekta ekonomiczna: -2 Temperatura załączenia pompy: 27 Czas podawania: 6 sec Czas pomiędzy podawaniem: 1min 40 sec Krotnosc podwania: 3 Czas przedmuchy 30 sec Czas pomiędzy podawaniem: 15 min Obroty dmuchawy: 70% Obroty w stanie nadzoru:25% Temp wyłączenia regulatora 30 stopni Wegiel polski z kopalni Wesoła. Zużycie węgla około 50kg na dobe Problemem jest to, że węgiel się spieka. Dodałem do węgla wapno i jest lepiej ale jakieś spieki się pojawiają. Po za spiekami jest też problem z osiąganiem temperatury. Jest ustawiona tylko na 49 stopni i jeśli pompa jest włączona na 3 bieg to ciężko jest ta temperaturę osiągnąć. Zawór 3 drożny ustawiony na 3 (skala od 1-10) Ktoś ma jakieś uwagi co do ustawienia kotła aby spalanie oraz temperatura była lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts