Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGACKA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Siedzę i płaczę rzewnymi łzami... :cry: :cry: :cry:

W czwartek po świętach w nocy - 5 stopni!

I jak tu budować! Jak podejmować decyzje?

Co radzicie?

synoptycy często się mylą :roll: a te -5 to w nocy, a ekipa chyba robi za dnia :roll:

z betonowaniem czy murowaniem to niestanowi problemu (plastyfikatory,

folie jakieś worki do przykrycia)

Aga może ja jakaś za bardzo ostrożna jestem, ale ja bym nie ryzykowała - bardzo mi przykro to napisać :cry: :cry: :cry:

ja nie mówię o hazardzie, ale wszystko zależy od tego co w danym dniu ekipa ma do zrobienia, temp -5 zapowiadana to jeszcze nie jest faktyczna,

jeżeli w ciągu dnia temp. jest pow. +5 to można wykonywać wiele prac,

np. murowanie, stosowanie zapraw klejowych, tynkarskich itp. Gorzej jeżeli po zimnej nocy byłoby równie zimno w dzień. Temp. min. występują

z reguły nad ranem, a więc beton, klej, zaprawa maja dość czasu, żeby

związać. Ostrożności oczywiście nigdy za wiele, ale nadmiar może spowodować, że zaczniecie dopiero po "zimnych ogrodnikach" :o .

Niekiedy trzeba podejmować decyzje z dnia na dzień :roll:

Decyzjemusicie podejmować wspólnie z ekipami.

Kwiecień plecień................ życzę samego lata :lol: :wink:

Nic się nie martw, jeszcze będziesz miała dość tej budowy - przynajmniej masz więcej czasu na podjęcie wielu istotnych później decyzji. A budowa jak już ruszy, to ani się obejrzysz jak znikną pieniądze z konta i to zazwyczaj tak jest, że na roboty, które nie były planowane.

Pośpiech też nie jest na budowie wskazany - wiem z doświadczenia, czasem lepiej poczekać niż potem żałować, a jeszcze nie raz ekipy się opóźnią. Budowa to nauka pokory i cierpliwości i tego ci życzę przy okazji świąt.

http://www.krzywin.pl/dir/grafika/wiadomosc/460/m_wielkanoc3.jpg