Jagna 15.09.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Agacko, GRATULACJE!!! Czekam niecierpliwie na zdjecia maleństwa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 16.09.2005 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Już wklejone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 16.09.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Śliczny pyszczek, widać, że dziewczynka i to przecudnej urody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 16.09.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Zajefajne zdjęcia chatki i psiaka również Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 16.09.2005 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 sądzicie że wyrośnie z niej wilczur?a nie jakiś mieszniec?da się to jakoś przewidzieć tak na oko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.09.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 jest w końcu Fajny psiak, jak narazie bedzie Wam nieźle oblewał podlogi Aga, jak sie sprawuje POŚ? O której wstajecie, aby zdązyć do szkoły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 16.09.2005 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 POŚ działa póki co bez zarzutu...nic nie czuć i rzadnych ubocznych złych objawów... Na sikanie jestem przygotowana moralnie .....tylko czemu już drugą noc nie mogę spać... co chwila coś chce...taka towarzyska w środku nocy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.09.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 ona Was próbuje Nie zwracaj uwagi, połóż ją w przedsionku, zostaw wodę i nie słysz nic. Jak będziesz do niej wstawać, to ................współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 16.09.2005 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 cały przedpokój będzie nie do odratowania...ale wiem takie są koszta nauki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 16.09.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Agacka - śliczna sunia. będzie owczarek. nie martw się. tak mój wyglądał w wieku 8 tyg. (tylko krókowłosy): http://foto.onet.pl/upload/6/85/_324074_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/27/41/_324073_n.jpg a teraz wyrosło roczne psisko http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/5/6/1/10277255_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 16.09.2005 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Czupurku pocieszyłaś mnie....cudne psisko...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 16.09.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 twoje już jest cudne i takie będzie. a zdradź jak się wabi? więc jeszcze raz - nie martw się. trochę w okresie następnych 8-9 m-cy przeżyjesz szoku, bo rzadko psy rozwijają się modelowo i w wieku pół roku i dalej niejednokrotnie wygladają śmiesznie. u mojego najpierw wachlowały (raz stały, raz nie) i rosły uszy. taki mały, chudy piesek z wielkimi radarami - czyli nietoperz. oczywiście temat stojących uszu urastał do rangi tragedii (będą stały czy nie?) potem był jak żyrafa bo, miał dłuuuuugie nogi. sumując żyrafo-pies-nietoperz. mój ma papiery, ale i tak w tamtym okresie niejednokrotnie podejrzewałam, ze hodowca mnie oszukał. czyli stresy, jak przy małym dziecku. na szczęście mamy to, za sobą, jest proporcjonalny. aha, nie zawadzi podawać artroflex (preparat wzmacniający chrząski czyli działa na uszy i stawy, a wiesz że stawy to, bardzo poważny kłopot u onków) wymiziaj sunię ode mła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 16.09.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 to, znowu ja może wiesz, może nie, ale nie zawadzi podaćhttp://www.owczarek.pl - super forum hodowców, szkoleniowców, miłośników, właścicieli owczarków niemieckich. warto bywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 16.09.2005 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Czupurku...oczywiście że buszowaLam po tej stronce...przecież ja planowałam zakup mojej ONki już od dnia kiedy powstała myśl odomu... A wabi się Kala i teraz właśnie wdzięcznie bawi się kością z dodatkami wapnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 16.09.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 i buszuj dalej, pomocna, zwłaszcza w pierwszych miesiącach Kala - ładnie (czyżby od Kali lubi zjeść? ) a Arthroflex ma w składzie siarczan chondroityny, który wspiera metabolizm chrząstki, utrzymuje elastyczność i giętkość tkanki łącznej chrząstek stawowych, ścięgien i więzadeł. więc warto podawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.09.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Piekna sunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 16.09.2005 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 przy najbliższym szczepieniu(przyszły tydzień) koniecznie popytam...jeszcze raz wielke dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 16.09.2005 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Cudna psinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 17.09.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 a Arthroflex ma w składzie siarczan chondroityny, który wspiera metabolizm chrząstki, utrzymuje elastyczność i giętkość tkanki łącznej chrząstek stawowych, ścięgien i więzadeł. więc warto podawać Witaj, Czupurek ma rację. Wapń jest potrzebny, ale rozwój chrząstki to co innego. Niedobór składników niezbednych chrzastce i stawom jest problemem u psów duzych ras, a także u owczarków niemieckich (wielkie nie sa, ale problemy ze stawami to zmora) Można podawac suplementy diety. Niestety, to kosztowne. Wygodnie - moim skromnym zdaniem - szarpnąć się na karmę dla szczeniąt dużych ras, ale taką z najwyzszej półki. Np karmy Hill's dla szczeniat dużych ras są świetnie zbilansowane. Drogie, trudno dostępne, ale świetne. Jeden z naszych psów, ONkowaty kundel, trafił do nas w wieku 5 miesiecy już ze zmianami w stawach, spowodowanymi niewłaściwym żywieniem. Stawy udało się wyleczyć preparatem, o którym pisze Czupurek, oraz żywieniem wyłącznie odżywkami, oczywiscie pod ścisłą kontrolą specjalisty. Dzisiaj piesek jest zdrowy Uważaj tez (pewnie juz o tym wiesz, ale przypomnę ), aby nie biegał i nie skakał po wariacku w okresie szybkiego wzrostu. To niebezpieczne dla przednich łap, których słabe jeszcze stawy są nadmiernie obciążane Twój piesek jest cuuudny. Kiedyś taki piesio był marzeniem naszej całej rodziny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 18.09.2005 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 Nasze marzenie właśnie się spełniło...i teraz śpi w progu sypiałni,bo wie że dalej wejsć nie może zmyślna ta bestyja dokładnie wie co powinna , choć z wykonaniem nie do końca jest należycie...ale sądzę,że to przyjdzie z czasem... Trzecia noc za nami...jest nienajgorzej, ma zrobiony kojec w domu gdzie jest zamykana na noc by dom ocalał...póki co przyzwyczaja się, a my do jej wycia.. Dzięki za wszytkie cenne uwagi i pouczenia..proszę o więcej , by popełnić jak najmniej błędów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts