Anna Wiśniewska 18.09.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 Agacka Jak tu pokazać na forum, że się tak strasznie piszczy z zachwytu? CUDO CUDO CUDO CUDO CUDO CUDO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oczywiście, że owczarek! Jak Ci nie wystarczają dowody Czupurka, to zajrzyj jeszcze do mojego albumu. Kora malusia wiesz gdzie jest, a przed chcwilą wkleiłam jej aktualne zdjęcia. Twoja Kalusia jest przenajprawdziwszym owczarkiem! Jeju, gdybym ja teraz mogła przytulić to bym chyba udusiła z tej czułości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.09.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 AgackaTwoj dom bardzo mi sie podoba .Nie nowina to , bo chyba kazdy to mowi Gdybym mogla zapytac jakie masz podlogi? O drewniane pytam Piesek jest slodki , jesli mozna poprosic podrap ja za uchem i maly buziak w nos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.09.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 Agacka, kurcze, co tu pisać?? Wszystko zostało wyżej powiedziane: cudne, cudne, cudne! Zaintrygowały mnie Twoje ściany, regipsami będziecie je oklejać (na placki?)? A podłoga - właśnie - z jakiego drewna? Lakierowana jakim lakierem? A stół?? No po prostu MARZENIE! Ja też taki chcę Oj marzy mi się taki właśnie drewniany, ciężki. Czy to nowy nabytek, czy taki mebel rodzinny? No i sunia -cud - miód Pisałam już o tym w KK - od przyszłego tygodnia czeka mnie ten sam stresik nocno-poranny Aga - serdeczne gratulacje. Dom macie po prostu PRZE-PIĘ-KNY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 19.09.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 ja ostatnio monotematycznie - jak pisano wyżej psu oszczędzać skakania, forsownych, długotrwałych marszów. staraj się trzymać ją narazie szczupło (właśnie ze względu na stawy). nie martw się, że będą mówić, że głodzisz psa itp. zdrowy pies=szczupły pies. i nie chodzi o głodzenie. karm ilością przewidzianą dla wieku, w miarę o stałych porach i żadnego papu między posiłkami. zapewnij niezbędne wit. i minerały, a będzie ok. tak naprawdę to, pies nabiera masy mięśniowej po roku z grubym okładem. a do tego czasu to, albo jest chudy (oj jaki biedny piesek ), albo o zdrowym wyglądzie, ale niestety przetłuszczony. czytałaś już blog mrzewińskiej na owczarku? polecam ja wychowałam swojego psa na jej trzech broszurkach: "po obu stronach smyczy", "jak rozmawiać z psem", "psim zdaniem". i kurcze powiem, że to, działa od samego początku. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.09.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Agacka - Kala jest taka słodziutka Piękna sunia z niej wyrośnie Wlejaj jej zdjątka jak najczęściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 19.09.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Śliczności sunia a na nocne płacze znalazłam prosty sposób-za posłanie dałam swojej psicy kawałek futerka. Wtulała się wtedy i był względny spokój Ja miałam królicze futerko ale myślę że to nie ma znaczenia jakie, byle nie sztuczne...... A domek..... ech, słów zachwytu brakuje...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 19.09.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 mój np baaardzo lubi leżeć na futerku z dzika i właśnie wczoraj dzik stracił jedno kopytko. niestety psu na zdrowie nie wyszła konsumpcja - oddał w całości. szkoda że nie da się przyszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 19.09.2005 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Oczywiście, że owczarek! Jeju, gdybym ja teraz mogła przytulić to bym chyba udusiła z tej czułości Że owczarek to wiem, ale jak tak oglądam zdjątka Twojej Kory to czemu mojej Kalitak ładnie nie stoją uszka? A może jest jeszcze za mała? A jeśli chodzi o tulenie i duszenie to spoko odwalam za wszystkich tą robotę jeszczez nawiązką.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 19.09.2005 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Agacka jakie masz podlogi? O drewniane pytam Piesek jest slodki , jesli mozna poprosic podrap ja za uchem i maly buziak w nos Podłogi z desek...miały być sosnowe, ale stolarze co kładli, komisyjnie stwierdzili,że sosny nie ma tama ni jednej...tylko jodła Drapanki i buziaczki załatwione...nie powiem z ogromną przyjemnością! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 19.09.2005 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Zaintrygowały mnie Twoje ściany, regipsami będziecie je oklejać (na placki?)? A podłoga - właśnie - z jakiego drewna? Lakierowana jakim lakierem? A stół?? No po prostu MARZENIE! Ja też taki chcę Oj marzy mi się taki właśnie drewniany, ciężki. Czy to nowy nabytek, czy taki mebel rodzinny? No i sunia -cud - miód Pisałam już o tym w KK - od przyszłego tygodnia czeka mnie ten sam stresik nocno-poranny Ściany: nie będzie regipsów...będą dechy szerokie kładzione w poziomie Podłoga: j.w. Lakierowanie: tymczasowe , wodorozcieńczalnym lakierem Hydroparkiet Boazeria 80zł/5 litrów. Po 2-3 lat planujemy rozkręcenie podłogi, podosuwanie, i cyklinowanie do czysta. Stół: kupiony w Ikea za 900zł do tego 12 krzeseł też z Ikei po 150/szt. Sunia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 19.09.2005 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 ja ostatnio monotematycznie - jak pisano wyżej psu oszczędzać skakania, forsownych, długotrwałych marszów. staraj się trzymać ją narazie szczupło (właśnie ze względu na stawy). nie martw się, że będą mówić, że głodzisz psa itp. zdrowy pies=szczupły pies. i nie chodzi o głodzenie. karm ilością przewidzianą dla wieku, w miarę o stałych porach i żadnego papu między posiłkami. zapewnij niezbędne wit. i minerały, a będzie ok. tak naprawdę to, pies nabiera masy mięśniowej po roku z grubym okładem. a do tego czasu to, albo jest chudy (oj jaki biedny piesek ), albo o zdrowym wyglądzie, ale niestety przetłuszczony. czytałaś już blog mrzewińskiej na owczarku? polecam ja wychowałam swojego psa na jej trzech broszurkach: "po obu stronach smyczy", "jak rozmawiać z psem", "psim zdaniem". i kurcze powiem, że to, działa od samego początku. pozdrówka Cieszę się z Twojego monotematu...szczególnie,że ostatnio niczym więcej nie żyjemy... Jeśli chodzi o karmienie ilościami odpowiednimi to powiem Ci,że strasznie trudno się rozczytać na tych wszytkich ulotkach ile ten pies tak naprawdę powinien jeść...może zresztą to ja jestem neptyk do rozumienia...najgorzej jest na suchych karmach, bo ja ją karmię na zmianę wszystkim, puszką, suchą karmą,surowym mięchem itp... Powiedz ile powimiem ważyć dorosły owczarek? I jeszcze musze ją zważć... , bo pojęcia nie mam ile waży,ale to może dziś przy okazji szczepienia, bo się wybieramy na drugie... A te broszurki muszę dorwać i poczytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 19.09.2005 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Agacka - Kala jest taka słodziutka Piękna sunia z niej wyrośnie Wlejaj jej zdjątka jak najczęściej Będę , bo i tak nie będę się mogła powstrzymać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 19.09.2005 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 na nocne płacze znalazłam prosty sposób-za posłanie dałam swojej psicy kawałek futerka. Moja córa dała jej swojego pluszaka: taki wielki owczarek ...iona go zaakceptowała bezwzględnie ...ale w nocy...śpi w swoim kojcu,ale czasmi muszę do niej wstać i ja po prostu pogłaskać...pomaga natychmiast! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 19.09.2005 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 mój np baaardzo lubi leżeć na futerku z dzika i właśnie wczoraj dzik stracił jedno kopytko. niestety psu na zdrowie nie wyszła konsumpcja - oddał w całości. szkoda że nie da się przyszyć straty póki co: baranek stracił jedno ucho... kapeć karoliny kokardkę... kupiłam Kali do grzienia imitację kostki z wapniem i kostkowy gałganek a i piszczącą piłeczkę...to póki co wystarcza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.09.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Oczywiście, że owczarek! Jeju, gdybym ja teraz mogła przytulić to bym chyba udusiła z tej czułości Że owczarek to wiem, ale jak tak oglądam zdjątka Twojej Kory to czemu mojej Kalitak ładnie nie stoją uszka? A może jest jeszcze za mała? A jeśli chodzi o tulenie i duszenie to spoko odwalam za wszystkich tą robotę jeszczez nawiązką.... Kala będzie też miała takie stojące uszka jak Kora. Teraz jest jeszcze malutka dlatego ma takie klapnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 19.09.2005 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Ania powiedz ile miała Twoja Kora na tych zdjeciach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 19.09.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 jak u ludzi - wada i wzrost u każdego inny. średnio 30-35 kg - suka raczej dolne granice. ale długowłose zdaje się są potężniejsze są od krótko więc i waga może być większa. tu poczytaj http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=260&PN=0&TPN=1 a waż i mierz regularnie (np co miesiąc) zobaczysz jak fajnie idzie do góry (domowy sposób: na wagę łazienkową razem z psem ). zapytaj weta - jaka dzienna dawka żywieniowa, może to, coś naświetli (ja nie miałam problemu - jadł tylko suche, czyli dawałam na początku 250g na dobę i już). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 19.09.2005 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Próbowałam... ale jestem tam niezarejestrowana i mnie nie puściło...muszę nadobić! i pobuszować porządnie! A weta dziś przemagluję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 19.09.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 no tak zapomniałam, że tam trzeba haracz zapłacić, żeby mieć pełen dostęp. eee tam.... jest jeszcze dogomania, wetserwis i wiele innych. na pewno coś znajdziesz.a podaną przez siebie link przeglądałam i naprawdę co pies to, inaczej. trafiają się nawet 40kg wielkoludy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 19.09.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Agacka Na najwcześniejszych zdjęciach Kora miała jakieś 3 miesiące, no może 3,5. Nie pamiętam Ale jeden z jej braci zza płota miał klapnięte uszka chyba do 7 miesiąca. Nie matrw się! Ucha niedługo stana i wtedy będzie Ci szkoda, ze już nie są tak słodko klapnięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts