Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGACKA - komentarze

Recommended Posts

Agacka

Jak tu pokazać na forum, że się tak strasznie piszczy z zachwytu? :lol: :lol: :lol:

CUDO CUDO CUDO CUDO CUDO CUDO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oczywiście, że owczarek!

Jak Ci nie wystarczają dowody Czupurka, to zajrzyj jeszcze do mojego albumu. Kora malusia wiesz gdzie jest, a przed chcwilą wkleiłam jej aktualne zdjęcia.

Twoja Kalusia jest przenajprawdziwszym owczarkiem! :lol:

Jeju, gdybym ja teraz mogła przytulić to bym chyba udusiła z tej czułości :lol:

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Agacka, kurcze, co tu pisać?? Wszystko zostało wyżej powiedziane: cudne, cudne, cudne! :D

Zaintrygowały mnie Twoje ściany, regipsami będziecie je oklejać (na placki?)? A podłoga - właśnie - z jakiego drewna? Lakierowana jakim lakierem? A stół?? No po prostu MARZENIE! Ja też taki chcę :wink: Oj marzy mi się taki właśnie drewniany, ciężki. Czy to nowy nabytek, czy taki mebel rodzinny? No i sunia -cud - miód :D Pisałam już o tym w KK - od przyszłego tygodnia czeka mnie ten sam stresik nocno-poranny :D

Aga - serdeczne gratulacje. Dom macie po prostu PRZE-PIĘ-KNY. :D

ja ostatnio monotematycznie - jak pisano wyżej psu oszczędzać skakania, forsownych, długotrwałych marszów. staraj się trzymać ją narazie szczupło (właśnie ze względu na stawy). nie martw się, że będą mówić, że głodzisz psa itp. zdrowy pies=szczupły pies. i nie chodzi o głodzenie. karm ilością przewidzianą dla wieku, w miarę o stałych porach i żadnego papu między posiłkami. zapewnij niezbędne wit. i minerały, a będzie ok. tak naprawdę to, pies nabiera masy mięśniowej po roku z grubym okładem. a do tego czasu to, albo jest chudy (oj jaki biedny piesek :lol: ), albo o zdrowym wyglądzie, ale niestety przetłuszczony.

czytałaś już blog mrzewińskiej na owczarku? polecam

ja wychowałam swojego psa na jej trzech broszurkach: "po obu stronach smyczy", "jak rozmawiać z psem", "psim zdaniem". i kurcze powiem, że to, działa od samego początku.

pozdrówka

Śliczności sunia :D a na nocne płacze znalazłam prosty sposób-za posłanie dałam swojej psicy kawałek futerka. Wtulała się wtedy i był względny spokój :D Ja miałam królicze futerko ale myślę że to nie ma znaczenia jakie, byle nie sztuczne......

A domek..... ech, słów zachwytu brakuje......

:D

Oczywiście, że owczarek!

Że owczarek to wiem, ale jak tak oglądam zdjątka Twojej Kory to :( czemu mojej Kalitak ładnie nie stoją uszka? :( A może jest jeszcze za mała?

A jeśli chodzi o tulenie i duszenie to spoko odwalam za wszystkich tą robotę jeszczez nawiązką.... :lol: :lol: :lol:

Agacka jakie masz podlogi? O drewniane pytam :lol:

Piesek jest slodki , jesli mozna poprosic podrap ja za uchem i maly buziak w nos

Podłogi z desek...miały być sosnowe, ale stolarze co kładli, komisyjnie stwierdzili,że sosny nie ma tama ni jednej...tylko jodła :evil:

Drapanki i buziaczki załatwione...nie powiem z ogromną przyjemnością! :lol:

Zaintrygowały mnie Twoje ściany, regipsami będziecie je oklejać (na placki?)? A podłoga - właśnie - z jakiego drewna? Lakierowana jakim lakierem? A stół?? No po prostu MARZENIE! Ja też taki chcę :wink: Oj marzy mi się taki właśnie drewniany, ciężki. Czy to nowy nabytek, czy taki mebel rodzinny? No i sunia -cud - miód :D Pisałam już o tym w KK - od przyszłego tygodnia czeka mnie ten sam stresik nocno-poranny :D

Ściany: nie będzie regipsów...będą dechy szerokie kładzione w poziomie

Podłoga: j.w.

Lakierowanie: tymczasowe , wodorozcieńczalnym lakierem Hydroparkiet Boazeria 80zł/5 litrów. Po 2-3 lat planujemy rozkręcenie podłogi, podosuwanie, i cyklinowanie do czysta.

Stół: kupiony w Ikea za 900zł do tego 12 krzeseł też z Ikei po 150/szt.

Sunia: :oops: :oops: :oops: 8) :lol:

ja ostatnio monotematycznie - jak pisano wyżej psu oszczędzać skakania, forsownych, długotrwałych marszów. staraj się trzymać ją narazie szczupło (właśnie ze względu na stawy). nie martw się, że będą mówić, że głodzisz psa itp. zdrowy pies=szczupły pies. i nie chodzi o głodzenie. karm ilością przewidzianą dla wieku, w miarę o stałych porach i żadnego papu między posiłkami. zapewnij niezbędne wit. i minerały, a będzie ok. tak naprawdę to, pies nabiera masy mięśniowej po roku z grubym okładem. a do tego czasu to, albo jest chudy (oj jaki biedny piesek :lol: ), albo o zdrowym wyglądzie, ale niestety przetłuszczony.

czytałaś już blog mrzewińskiej na owczarku? polecam

ja wychowałam swojego psa na jej trzech broszurkach: "po obu stronach smyczy", "jak rozmawiać z psem", "psim zdaniem". i kurcze powiem, że to, działa od samego początku.

pozdrówka

Cieszę się z Twojego monotematu...szczególnie,że ostatnio niczym więcej nie żyjemy... :lol:

Jeśli chodzi o karmienie ilościami odpowiednimi to powiem Ci,że strasznie trudno się rozczytać na tych wszytkich ulotkach ile ten pies tak naprawdę powinien jeść...może zresztą to ja jestem neptyk do rozumienia...najgorzej jest na suchych karmach, bo ja ją karmię na zmianę wszystkim, puszką, suchą karmą,surowym mięchem itp...

Powiedz ile powimiem ważyć dorosły owczarek? I jeszcze musze ją zważć... :oops: , bo pojęcia nie mam ile waży,ale to może dziś przy okazji szczepienia, bo się wybieramy na drugie...

A te broszurki muszę dorwać i poczytać...

na nocne płacze znalazłam prosty sposób-za posłanie dałam swojej psicy kawałek futerka. :D

Moja córa dała jej swojego pluszaka: taki wielki owczarek ...iona go zaakceptowała bezwzględnie ...ale w nocy...śpi w swoim kojcu,ale czasmi muszę do niej wstać i ja po prostu pogłaskać...pomaga natychmiast!

mój np baaardzo lubi leżeć na futerku z dzika :wink: i właśnie wczoraj dzik stracił jedno kopytko. niestety psu na zdrowie nie wyszła konsumpcja - oddał w całości. szkoda że nie da się przyszyć :lol:

straty póki co: baranek stracił jedno ucho... :lol: kapeć karoliny kokardkę...

kupiłam Kali do grzienia imitację kostki z wapniem i kostkowy gałganek a i piszczącą piłeczkę...to póki co wystarcza...

Oczywiście, że owczarek!

Że owczarek to wiem, ale jak tak oglądam zdjątka Twojej Kory to :( czemu mojej Kalitak ładnie nie stoją uszka? :( A może jest jeszcze za mała?

A jeśli chodzi o tulenie i duszenie to spoko odwalam za wszystkich tą robotę jeszczez nawiązką.... :lol: :lol: :lol:

Kala będzie też miała takie stojące uszka jak Kora. Teraz jest jeszcze malutka dlatego ma takie klapnięte.

jak u ludzi - wada i wzrost u każdego inny. średnio 30-35 kg - suka raczej dolne granice. ale długowłose zdaje się są potężniejsze są od krótko więc i waga może być większa.

tu poczytaj http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=260&PN=0&TPN=1

a waż i mierz regularnie (np co miesiąc) zobaczysz jak fajnie idzie do góry (domowy sposób: na wagę łazienkową razem z psem :p ).

zapytaj weta - jaka dzienna dawka żywieniowa, może to, coś naświetli (ja nie miałam problemu - jadł tylko suche, czyli dawałam na początku 250g na dobę i już).

Agacka

Na najwcześniejszych zdjęciach Kora miała jakieś 3 miesiące, no może 3,5.

Nie pamiętam :oops:

Ale jeden z jej braci zza płota miał klapnięte uszka chyba do 7 miesiąca.

Nie matrw się!

Ucha niedługo stana i wtedy będzie Ci szkoda, ze już nie są tak słodko klapnięte :wink: