Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGACKA - komentarze

Recommended Posts

Gekonku, Kala :o :o :o PRZECUDNA!!! Będzie z niej wilczyca na schwał, bo ma grube łapska :)

Co do żywienia:

mleka, serów twarogowych, choć pewnie lubi, nie dawaj. Chyba że kozie. Psy nie mają jakichśtam enzymów, by trawić krowie białko. Teraz jestem mądra, bo sama dawałam to jako przysmak mojemu Monsterowi i potem wyglądał jak po inwazji komarów ;)

Z wieprzowiną też uważaj, bo lubi uczulać i generalnie nie nadaje się na pokarm dla psów.

Od czasu do czasu możesz kupić Kali gicz wołową, albo cielęcą, wyprażyć w piekarniku i dawać do zabawy i gryzienia.

Każde surowe mięso, które jej podasz, musisz wcześniej sparzyć.

Pod żadnym pozorem nie kupuj karmy Chappi!

Leczyliśmy naszego bullka na zapalenie mięśni, nocami kwiczał z bólu, przy każdym ruchu... Aż okazało się, że to nie żadne mięśnie, czy stawy, ale kolka po tej karmie i podobno parę psów straciło po niej życie. Doszli do tego weterynarze, gdy zaczęli leczyć psy z podobnymi objawami i wszystkie jadły "paszteciki" Chappi.

Niedrogą, a dobrą karmę robi Purina, ale odkryliśmy coś lepszego.

"DUDA", firma mięsna z Sosnowca, zaczęła produkować suchą karmę, którą sprzedaje w swoich sklepach firmowych. Jest i tania, i dobrej jakości.

W Krakowie mają duży sklep na Pilotów, obok banku Lukasa.

Czy ja już pisałam, jak bardzo zachwycił mnie Twój dom? A jeszcze gdy położysz mu drewno, już nie będę wiedziała jak oddać mój zachwyt :)

Póki co starm się jej dawać wszystko do jedzenia...suche, puszki, surowe...tutaj trzeba zdrowego rozsądku i raczej brać na czucie, bo każdy radzi co innego...zasadniczo po żadnymj edzeniu jak do tej pory nie było kłopotu...biegunki, kolki itp...wszystko znikało do odtatniego kawałeczka..tylko dziś nie zjadła śniadania...jakaś nowa puszka...dostanie na obiadek...nie ma wybrzydzania :lol:

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oj ... jak dużo się u Ciebie dzieje.

Piękna okolica, znowu mnie ogarnęła tęsknota za górami.

Super wygląda dach i okna, i drewniane wykończenia, a widok od północy - bajera.

Parę pytanek mi się nasunęło po oglądnięciu zdjęc.

Czy ten kominek jest niżej poziomu podłogi?

Kiedy zamierzacie kłaść tynki lub drewniane wykończenia?

Pozdrawiam

A mnie jak się gębusia śmieje, jeszcze brzózek jesienią nie oglądałam. Wiem...najcudowniejsze na świecie są teraz właśnie :D . Wszystkie drogi prowadzą do Droginii...na szczęście :wink:

A mnie jak się gębusia śmieje, jeszcze brzózek jesienią nie oglądałam. Wiem...najcudowniejsze na świecie są teraz właśnie :D . Wszystkie drogi prowadzą do Droginii...na szczęście :wink:

to prawda góry najpiękniejsze są jesienią, dobrze, że te drogi wiodą do Drogini... :wink: :lol: