Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGACKA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podejrzałem sobie balkon i też mi sie spodobał pomysł. Proste w wykonaniu (tyle że trzeba dokładności i cierpliwości) a efektowne. Też muszę gdzieś go wykorzystać tylko jeszcze nie wiem gdzie bo nie mam balkonu ;-)

zawsze możesz sobie zrobić płotek w ogródku... :wink:

A ja jeszcze w sprawie odkurzacza: co to znaczy z tą wydajnością? To znaczy, że po iluś metrach przestaje myć? A po drugie czy zbiera też sierść?

Nie buntuje się, przedstawicie wytłumaczyli mi, że przy większych powierzchniach trzeba się więcej nakłopotać, bo wody dolać itp...mnie to nie przeszkadza :lol:

Moja mała się jeszcze nie leniła, ale pewnie jej już jakaś siersć wypadła, w każdym razie nic sie nie wala po myciu...

Agacka ale u ciebie klimaty 8)

I wszystko na raz, balkonik miodzio, można w ten ażurowy wzorek patrzeć dla ukojenia duszy i ciała, :p

Zaluzje drewniane też pięknie światło rozpraszają :p

A ten spust do rynienn to całkiem orginalny, myślałam, ze takich się nie stosuje w dzisiejszych czasach zresztą pewnie moje okolice to pod tym względem są do luftu bo nigdy takiego spustu nie widziałam w rzeczywistości a wygląda fajnie 8) Zasatanawia mnie jaki dzwięk wydaje woda po tym spuście cieknąca :roll: :roll:

Oj , skręca mnie w dalszym ciągu. Bo motywy marzeń widać te same. :D

Wielce paradny jest balkonik :D Piękna prostota z wyjątkową grą światła.

Ale dziabnę w miętkie ( znaczy wywalę co mi się nie bardzo widzi )

W tej cudnej urody niebieskiej łazience drewniana zawieszka na papier..

W całości może to wygląda ładnie jak współgra z innymi drewnianymi detalami, ale pikniej współpracował by element chromowany z przyciskiem spłuczki..

Być może nie obejmuję całości i się czepiam ( z całą życzliwością na zasadzie upierdliwości babci - by czapkę na łeb naciągnąć bo wieje ) 8) :D

Interesuje mnie możliwość przykominkowa . Znaczy się wpływ wystawienia kolan na możliwość korzystania z ciepełka. I jak mocne są brzegi by nie ulegały oszczypaniu/ uszkodzeniu . Ale bynajmniej elementy resztek po grzebaniu w kominku pozostają w ukryciu obniżenia i nie mają szans na wędrówkę po domu !

Strasznie lubię wędrówkę po Twoich włościach. Oj strasznie.. :D

I zapewniam że zawsze wycieram dokładnie buty. 8)

Zachwycona ( a jakże ) i skręcona ( także )

Ziabisława

W tej cudnej urody niebieskiej łazience drewniana zawieszka na papier..

W całości może to wygląda ładnie jak współgra z innymi drewnianymi detalami, ale pikniej współpracował by element chromowany z przyciskiem spłuczki..

Być może nie obejmuję całości i się czepiam ( z całą życzliwością na zasadzie upierdliwości babci - by czapkę na łeb naciągnąć bo wieje ) 8) :D

Interesuje mnie możliwość przykominkowa . Znaczy się wpływ wystawienia kolan na możliwość korzystania z ciepełka. I jak mocne są brzegi by nie ulegały oszczypaniu/ uszkodzeniu . Ale bynajmniej elementy resztek po grzebaniu w kominku pozostają w ukryciu obniżenia i nie mają szans na wędrówkę po domu !

Ziabisława

Kochana Ziabisławo... :lol:

Co do łazienki niebieściutkiej...odczucia jak najbardziej słuszne...ale do czasu... :) jak zrobię wreszcie drewnianą podbitkę to te odczucia się ulotnią 8)

Brzegi kominka : dechy o grubości 3 z kawałkiem są na tyle mocne,że jeszcze się nie obgryzły,a po obrobieniu będą jeszcze do tego esetyczne i ładne, póki co są obcięte bele jako i czekają na lepsze czasy...

Resztki kominkowe faktycznie nigdzie się nie walają...chyba ,że moje dzieci i nowo nabyty piesio tzw.moja ukochana cipuchna :lol: właśnie tam urzadzają sobie zabawy...wtedy nie ma mocnych!

Witanko siostrucha :D

Bosssko bossko nic dodać nic ująć..

a lepsze czasy są tuż tuż.. bo wszak Domek Marzeń już jest i to zamieszkały i do tego piesia gratis ;)

A brzegi kominka zostaw do testowania dla mojego Grzesia bo wszak aparat testujący właśnie się wyżyna ;)

Żaluzje... Ach żaluzje!! brak jakich kolwiek aluzji ;) 8)

a te łancuchy to sama przetestuje ;)

buziole siarczyste

Madziol+Grzesio Wedelek

Witaj Agacko :D

mam pytanie odnośnie drewnianych podłóg na piętrze.. czy możesz zdradzić jaką grubą masz tam izolację i jak gruba jest wylewka? mam problem jak to rozwiązać u siebie bo oczywiście też chcę mieć dechy..

Te co masz u siebie są sosnowe? Jeżeli tak, to czy nie wydają Ci się za miękkie?

Druga sprawa to łańcuchy spustowe do rynien - z czego są i jak są zachaczone w leju spustowym..

Witanko siostrucha :D

Bosssko bossko nic dodać nic ująć..

a lepsze czasy są tuż tuż.. bo wszak Domek Marzeń już jest i to zamieszkały i do tego piesia gratis ;)

A brzegi kominka zostaw do testowania dla mojego Grzesia bo wszak aparat testujący właśnie się wyżyna ;)

Żaluzje... Ach żaluzje!! brak jakich kolwiek aluzji ;) 8)

a te łancuchy to sama przetestuje ;)

buziole siarczyste

Madziol+Grzesio Wedelek

Zapraszam i czekam na testera... :lol: :lol: :lol:

Witaj Agacko :D

mam pytanie odnośnie drewnianych podłóg na piętrze.. czy możesz zdradzić jaką grubą masz tam izolację i jak gruba jest wylewka? mam problem jak to rozwiązać u siebie bo oczywiście też chcę mieć dechy..

Te co masz u siebie są sosnowe? Jeżeli tak, to czy nie wydają Ci się za miękkie?

Druga sprawa to łańcuchy spustowe do rynien - z czego są i jak są zachaczone w leju spustowym..

jest tak...strop lany zbrojony, na to gruba folia budowlana, na to wełna 10 cm na to znów folia tym razem cienka taka żółta i na to dechy 3,2 standardowa podłogówka...

zamawiałam dechy sosnowe, ale majstry jak kładli mówili,że tam nie było ani jednej sosny tylko sama jodła :evil: ...

za miękkie nie są bo są utwardzone lakierem, a my chodzimy na bosaka...aż tacy cięższcy nie jestesmy... :lol: