Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGACKA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aaaaaaaaaaaa bo widzisz tu wychodzą błędy taktyczne....

było np. kupić kilkuletnią używaną, albo pozbierać chwilkę dłużej i zaszaleć a nie zadowalać się półśrodkami....

Zawsze w życiu powiadam albo mieć wszystko jakie sie chce albo w nosie wszystko inne...i jakoś tak reszta sama wychodzi! 8)

Temperatura w domu ustawiona na 20 stopni...jak kominek nie nadąża to włączają się kaloryfery...co się czasami zdarza...Najsładbszym ogniwen ogrzewania w moim domu póki co są....gołe ściany niczym nie wykończone - największe straty ciepła...poroterm jak sama nazwa wskazuje jest poryzowany :wink: i silny wiatr potrafi nam w 15 minut wychłodzić cały dom...potem trzeba to odzyskać...

Grzejemy prawie ciągle od października, żeby suszyć...i tak nam przeciętnie wychodzi 3 kubiki na miesiąc...no cóż, ale trzeba chałupę wysuszyć...

Dokładamy rano jak wstaniemy,potem z 3 razy do nocy i pali się do rana...nie wiem czy to dużo czy mało?

Aga - od kiedy palicie w kominku? czy to możliwe że komin się już zatkał?

My palimy od 2 lat i cug mamy bardzo dobry - a komin jeszcze nie był czyszczony....choć chyba powinien :-? .....no własnie - przyłaczam sie do pytania - jak często powinien być czyszczony komin i z jakich przepisów to wynika?

a co ja się mam wypowiedzieć jak nie mam bladego pojęcia, ale już za chwileczkę będę mądrzejsza 8) bo Kuba pojechał z kominiarzem czyścić komin :p Zobaczymy jaki wyrok przywiezie i jakie informacje...

Agnes co do drzwi to porażka... :( wszystkie do wywalenia...powykrzywiały się na amen! Dziś mam spotkanie z nowym stolarzem...dobrze, że tamtemu jeszcze za te drzwi nie zapłaciłam... :evil: ale pomysł całkiemmi wyszedł... :oops: :oops: :oops: