Aga J.G 16.01.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Aga nie ma co fotografować, u mnie wciąz etap tynkarsko - płytowy Zima za oknami piekna tylko nie na mojej działce jakieś góry wyrosły Ale mam nadzieję że w najbliższym czasie pojawią się kaloryferki to je obfotografuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 16.01.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Agacka, czy jakiś szampan o tę ścianę kominkową rozbity już był? Czy czekasz na matkę chrzestną, która już plecak pakuje i za dni 10 przybędzie? Śliczności...klimacik nie do podrobienia, ale do podziwiania zdecydowanie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 16.01.2006 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Aga nie ma co fotografować, u mnie wciąz etap tynkarsko - płytowy Zima za oknami piekna tylko nie na mojej działce jakieś góry wyrosły Ale mam nadzieję że w najbliższym czasie pojawią się kaloryferki to je obfotografuje no i na to właśnie liczę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 16.01.2006 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Agacka, czy jakiś szampan o tę ścianę kominkową rozbity już był? Czy czekasz na matkę chrzestną, która już plecak pakuje i za dni 10 przybędzie? Śliczności...klimacik nie do podrobienia, ale do podziwiania zdecydowanie tak. jeszcze niczym nie rzucałam o kominek czekam grzecznie na Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.01.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Agacka, gratulacje i ode mnie. A jeśli chodzi o kompleksy to mam podobnie.. Mam nadzieję, że z czasem wena zacznie mnie nachodzić i coś zacznę wymyślać. No ale miało być o Twoim domu Ta szafka na naczynia w którym miejscu stoi? Jest po prosu ZA-RĄ-BIS-TA Jeszcze powiedz że jesteś jej autorką..? Te okucia.. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 16.01.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Najpierw mi się gęba otworzyła na widok kominka i całej jego otoczki. Cudo. No a potem gruchnęło na widok Kali. Ona w oczach się piękniejsza robi! To pewnie tak działa, że jak ładne otoczenie to i sunia coraz śliczniejsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.01.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Kala, fakt, super dziewczyna, podpisuję się pod Jagną. Aga, Wy macie zamiar robić oblicówkę drewnianą na jednowarstwówce. Jak chcecie to zrobić? Myślę, że Maluszek też będzie zainteresowana szczegółami a swojego czasu nie udało się nam wydębić niczego od fachowców muratorowych, niestety.. No ale od czego samopomoc forumowa. My chcemy zrobić tak: klej na ścianę od zewnątrz (bo to kruchy bk, więc żeby dać taką warstwę ochronną), na to łaty, wiatroizolacja (albo i bez wiatroizolacji) no i oblicówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 17.01.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Agnes - dzięki, że o mnie pomyślałaś Popatrz byłam u Agacki, rozmawialiśmy o jej oblicówce i zapomniałam zapytać jak to u niej będzie wykonanae Ale gapa ze mnie Pewnie to dlatego, że gębula mi się z podziwu nad jej domkiem nie zamykała. A co do oblicówki to chcemy to zrobić jak pisze Agnes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 17.01.2006 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Agacka, gratulacje i ode mnie. A jeśli chodzi o kompleksy to mam podobnie.. Mam nadzieję, że z czasem wena zacznie mnie nachodzić i coś zacznę wymyślać. No ale miało być o Twoim domu Ta szafka na naczynia w którym miejscu stoi? Jest po prosu ZA-RĄ-BIS-TA Jeszcze powiedz że jesteś jej autorką..? Te okucia.. Super. No chyba jestem... skoro ją zrobiłam sama moimi ręcami...i małżonkowymi też...a zawiasy kupiłam u siebie na miejscu... Ta szafka stoi w pokoju z kominkiem przy naszym stole, żebym miała niedaleko z naczyniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 17.01.2006 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Najpierw mi się gęba otworzyła na widok kominka i całej jego otoczki. Cudo. No a potem gruchnęło na widok Kali. Ona w oczach się piękniejsza robi! To pewnie tak działa, że jak ładne otoczenie to i sunia coraz śliczniejsza... Sunia musi być coraz śliczniejsza, żeby zrównoważyć obraz właścicieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 17.01.2006 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 My chcemy zrobić tak: klej na ścianę od zewnątrz (bo to kruchy bk, więc żeby dać taką warstwę ochronną), na to łaty, wiatroizolacja (albo i bez wiatroizolacji) no i oblicówka. Ja mam ściany z porothermu, nie jest taki kruchy jak BK ale klej chyba jakiś rzucę, bo mam duże straty ciepła przez jego szpary...a na oblicówkę mi przyjdzie troszkę poczekać...kasa, kasa, kasa... Ale zamierzam zrobić to tak...łaty bezpośrednio na porotherm, na to bezpośrednio dechy! Rozważałam jeszcze wrzucenie wełny międz łaty, ale nie wiem czy będzie potrzebne...przetestuje na następnej zimie jak zrobię oblicówki wewnętrzne... Co do konserwacji drewna to trzeba zasięgać u źródeł... czyli u Edzi! Ona jest specem w tym temacie z jej drewnianym domkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 17.01.2006 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 gębula mi się z podziwu nad jej domkiem nie zamykała. nie wiem czego to był większy podziw... czy aby nie naszych pociech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 17.01.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 gębula mi się z podziwu nad jej domkiem nie zamykała. nie wiem czego to był większy podziw... czy aby nie naszych pociech? I tego i tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 17.01.2006 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.01.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Aga, Wy macie zamiar robić oblicówkę drewnianą na jednowarstwówce. Jak chcecie to zrobić? Myślę, że Maluszek też będzie zainteresowana szczegółami a swojego czasu nie udało się nam wydębić niczego od fachowców muratorowych, niestety.. No ale od czego samopomoc forumowa. My chcemy zrobić tak: klej na ścianę od zewnątrz (bo to kruchy bk, więc żeby dać taką warstwę ochronną), na to łaty, wiatroizolacja (albo i bez wiatroizolacji) no i oblicówka. Aga - my robiliśmy oblicówkę na jednowarstwowym BK, ale mieliśmy wczesniej otynkowane. Daliśmy tylko łaty i na to dechy. koniec. wczesniej zastanawialiśmy sie nad ociepleniem, ale stwierdziliśmy że skoro zdecydowalismy się caly dom stawiać z jednowarstwowej ściany to pod oblicówkę nie ma co sie wygłupiać - jest tylko dekoracją. sorrki Agacka że tu odpowiadam ...zdjęcia piękniutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 17.01.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 U nas tam gdzie ma być oblicówka nie tynkowaliśmy - zostawiliśmy goły bk. Ivo - jak dużo wystaje u Ciebie ta oblicówka bo rozumiem, że drewno nie jest zrównane ze ścianą, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.01.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 U nas tam gdzie ma być oblicówka nie tynkowaliśmy - zostawiliśmy goły bk. Ivo - jak dużo wystaje u Ciebie ta oblicówka bo rozumiem, że drewno nie jest zrównane ze ścianą, prawda? troche wystaje....hmmmmm tylko ile.....nie pamietam jakie to były łaty może 2 cm? musze obejrzeć raz jeszcze chyba w realu, bo na zdjęciach chyba tego nie widać...ale pędzę zerknąć do dziennika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.01.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 17.01.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Na zdjęciu tego nie widać - wygląda jakby było zlicowane ze ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 17.01.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Nam mistrz coś mówił o łatach 6x8, ino nie wiem 6 to szerokość czy hm... głębokość - wiecie o co chodzi. Ale chyba "głębokość", bo jeśli tynk tradycyjny ma ok 2 cm to 4 cm chyba wystarczy. Nie wiem. Jak dorwę mistrza to się podpytam. My wełny nie dajemy, też się nad tym zastanawialiśmy i też stwierdziliśmy że bez sensu. Aga, a ta szafka to z jakiegoś specjalnego drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts