Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGACKA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Słoneczko - DLH (ci od drewna egzotycznego). W swojej ofercie mają 4 podstawowe wzory desek na elewację i dodatkowo jeszcze 3 lub 4 na zamówienie.

a jak to cenowo wychodzi za metr2 ?

Jakoś tak facet mówił o 100 zł/m (chyba bieżący) ale w domu mogę sprawdzić i wtedy podam ile to faktycznie kosztuje.

Agacka na jakim ty świecie żyjesz, hasło "klient nasz pan" nigdy nie istniał, mit jakis pakudny, :evil: to my sie płaszczymy przed nimi, przepraszamy ich za to, że się spóźniają, olewają nas i wiernie czekamy aż przyjdzie zrobi i słono nas skasuje, dopiero wtedy po nosem przeklinasz gościa :evil: :evil: . Ech skąd ja to znam, ale nie daj się Agacka trzymam kciukasy :D

Agacka na jakim ty świecie żyjesz, hasło "klient nasz pan" nigdy nie istniał, mit jakis pakudny, :evil: to my sie płaszczymy przed nimi, przepraszamy ich za to, że się spóźniają, olewają nas i wiernie czekamy aż przyjdzie zrobi i słono nas skasuje, dopiero wtedy po nosem przeklinasz gościa :evil: :evil: . Ech skąd ja to znam, ale nie daj się Agacka trzymam kciukasy :D

ja tam sie płaszczyć nie zamierzam nawet kosztem nieterminowej roboty...a jak przyjdzie do płacenia zrobię swoisty rachunek sumienia i wtedy zobaczymy kto się będzie płaszczył! :wink: :lol:

Maluszku, dzięki :) Mają nawet w Krakowie firmę współpracującą, ale chyba są dla mnie zbyt drodzy :(

Podają ceny podłóg na stronie: http://www.dlh.pl/ , ale okładzin ściennych już nie...

Jeszcze takie coś znalazłam, ale również nie podają cen:

http://www.moco.de/index-p.htm

Jak przyjdzie co do czego, to pewnie Gekonek już przetrze szlaki

i napisze coś więcej o drewnie z tartaku :)

Agacka - mam nadzieję, że mnie nie przegonisz z tego wątku, dobrze :D więc tak szybciutko odpiszę Słoneczku :D

Słoneczko - spiszę ceny i podeślę Ci to na priva. Drewno na elewacje jest dużo tańsze niż te egzotyczne. Mają dwa rodzaje drewna - świerk skandynawski i modrzew syberyjski (ten polecają). Widziałam go u nich na elewacji i ładnie wygląda. Świerk ma jak dla mnie za dużo sęków.

Co sądzidzie o takim kształcie deski na oblicówkę:

http://www.dlh.pl/ftp/fil/Rundblockwand.jpg

Maluszku, będę bardzo wdzięczna :)

Modrzew ma tę wyższość nad świerkiem, że jest trwalszy, twardszy, ładnie ciemnieje na czerwono i nie lubią go robaki.

Co do kształtu, ja bym wybrała jednak gładki. Wypukły będzie wyglądał jakoś tak po skandynawsku, nie po góralsku (chyba że deski są tak szerokie jak prawdziwe bale), choć jeśli grubsze dechy, to chyba lepsze ocieplenie?

Agacka - dzięki :D

Słoneczko - w cenniku za taką wypukłą deseczkę z modrzewia trzeba w DLH-u zpałacić 82,10 zł (netto)/m2. Prostej deski - ceny nie ma. Jest jeszcze taki wzór, że na elewacji deski wygladają jakby zachodziły na siebie i takie cuś kosztuje 70 zł/m2 (netto). Świerk jest duuuuuuuuużo tańszy - jakieś 30-50 zł/m2 w zależności od wzoru. Dechy są długie chyba na ok. 3 m

Słoneczko - ja mam moje deseczki od pobliskiego stolarza, który przede wszystkim robi deski boazeryjne.

Agacka - pytałaś jak sobie radzimy z taki powalającymi kwotami - otóż ja to radze sobie tak sobie :-? tzn. od momentu wybrania kredytu próbujemy oszczędzać i z odłożonych coś tam zrobić (patrz kominek, tynki zewnetrzne) ...ale tak naprawdę to ja kiepsko się nadaję do oszczędzania :-? bo jak przychodzi rata kredytu to wiem że muszę wpłacić okrąglutką sumke :evil: do banku - mus to mus....a jak mam odłożone na koncie, to. np. wlezę gdzies na allegro i coś kupię :oops: :oops: ...no i jest niebezpieczeństwo że mi się te odkładane pieniądze rozejdą :wink: