Maluszek 19.01.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Słoneczko - DLH (ci od drewna egzotycznego). W swojej ofercie mają 4 podstawowe wzory desek na elewację i dodatkowo jeszcze 3 lub 4 na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 19.01.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Agacka, no czemu mnie tu jeszcze nie było? Ale Ty masz pieknie... A pies... Zaściskać, normalnie mogłabym zaściskać Kominek jest super, bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 19.01.2006 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Agacka, no czemu mnie tu jeszcze nie było? No ja nie mam pojęcia czemu Cię tu jeszcze nie było... jakoś pewnie daleko miałaś..... Cieszę się że Ci się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 19.01.2006 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Słoneczko - DLH (ci od drewna egzotycznego). W swojej ofercie mają 4 podstawowe wzory desek na elewację i dodatkowo jeszcze 3 lub 4 na zamówienie. a jak to cenowo wychodzi za metr2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.01.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Słoneczko - DLH (ci od drewna egzotycznego). W swojej ofercie mają 4 podstawowe wzory desek na elewację i dodatkowo jeszcze 3 lub 4 na zamówienie. a jak to cenowo wychodzi za metr2 ? Jakoś tak facet mówił o 100 zł/m (chyba bieżący) ale w domu mogę sprawdzić i wtedy podam ile to faktycznie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 19.01.2006 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 jak za bierzący to na jaką szerokość? Strzasznie drogo Mnie wyjdzie około 30zł/mert 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 19.01.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Agacka na jakim ty świecie żyjesz, hasło "klient nasz pan" nigdy nie istniał, mit jakis pakudny, to my sie płaszczymy przed nimi, przepraszamy ich za to, że się spóźniają, olewają nas i wiernie czekamy aż przyjdzie zrobi i słono nas skasuje, dopiero wtedy po nosem przeklinasz gościa . Ech skąd ja to znam, ale nie daj się Agacka trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 19.01.2006 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Agacka na jakim ty świecie żyjesz, hasło "klient nasz pan" nigdy nie istniał, mit jakis pakudny, to my sie płaszczymy przed nimi, przepraszamy ich za to, że się spóźniają, olewają nas i wiernie czekamy aż przyjdzie zrobi i słono nas skasuje, dopiero wtedy po nosem przeklinasz gościa . Ech skąd ja to znam, ale nie daj się Agacka trzymam kciukasy ja tam sie płaszczyć nie zamierzam nawet kosztem nieterminowej roboty...a jak przyjdzie do płacenia zrobię swoisty rachunek sumienia i wtedy zobaczymy kto się będzie płaszczył! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 19.01.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Maluszku, dzięki Mają nawet w Krakowie firmę współpracującą, ale chyba są dla mnie zbyt drodzy Podają ceny podłóg na stronie: http://www.dlh.pl/ , ale okładzin ściennych już nie... Jeszcze takie coś znalazłam, ale również nie podają cen: http://www.moco.de/index-p.htm Jak przyjdzie co do czego, to pewnie Gekonek już przetrze szlaki i napisze coś więcej o drewnie z tartaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.01.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Agacka - mam nadzieję, że mnie nie przegonisz z tego wątku, dobrze więc tak szybciutko odpiszę Słoneczku Słoneczko - spiszę ceny i podeślę Ci to na priva. Drewno na elewacje jest dużo tańsze niż te egzotyczne. Mają dwa rodzaje drewna - świerk skandynawski i modrzew syberyjski (ten polecają). Widziałam go u nich na elewacji i ładnie wygląda. Świerk ma jak dla mnie za dużo sęków. Co sądzidzie o takim kształcie deski na oblicówkę: http://www.dlh.pl/ftp/fil/Rundblockwand.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 19.01.2006 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 wiecie co jak tak siedzę i wstępnie liczę to mi wychodzi, że na wewnętrzne oblicówki nam pójdzie jakieś 8 tysięcy... zakładając ten metr2 po 30zł. o zgrozo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 19.01.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Maluszku, będę bardzo wdzięczna Modrzew ma tę wyższość nad świerkiem, że jest trwalszy, twardszy, ładnie ciemnieje na czerwono i nie lubią go robaki. Co do kształtu, ja bym wybrała jednak gładki. Wypukły będzie wyglądał jakoś tak po skandynawsku, nie po góralsku (chyba że deski są tak szerokie jak prawdziwe bale), choć jeśli grubsze dechy, to chyba lepsze ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 19.01.2006 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 wcale nikogo nie zamierzam wywalać wręcz przeciwnie zapraszam serdecznie...nawet kawkę zapodam....http://www.justaboutcoffee.com/img/caffelatte.jpg w tym wszyskim co piszecie przeraża mnie tylko jedno!!!!!!!!!!CENA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 20.01.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Agacka - dzięki Słoneczko - w cenniku za taką wypukłą deseczkę z modrzewia trzeba w DLH-u zpałacić 82,10 zł (netto)/m2. Prostej deski - ceny nie ma. Jest jeszcze taki wzór, że na elewacji deski wygladają jakby zachodziły na siebie i takie cuś kosztuje 70 zł/m2 (netto). Świerk jest duuuuuuuuużo tańszy - jakieś 30-50 zł/m2 w zależności od wzoru. Dechy są długie chyba na ok. 3 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 20.01.2006 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 to i tak za drogo jak dla mnie i co ważniejsze za chudo...........ja muszę mieć szerokośc deski m/m 30 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.01.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 no i tak...wyszło że moje deseczki są cieniutkie i chudziutkie no i po 22zł/m2 mam nadzieję że mimo wszystko przeżyją trochę na budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 20.01.2006 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 a pewnie, że przeżyją...i to dłuuuuuuuuuuugo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.01.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 a pewnie, że przeżyją...i to dłuuuuuuuuuuugo! Z pewnością i u nas też Maluszku, dziękuję! Ivonesca, a Ty skąd masz swoje deseczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.01.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Słoneczko - ja mam moje deseczki od pobliskiego stolarza, który przede wszystkim robi deski boazeryjne. Agacka - pytałaś jak sobie radzimy z taki powalającymi kwotami - otóż ja to radze sobie tak sobie tzn. od momentu wybrania kredytu próbujemy oszczędzać i z odłożonych coś tam zrobić (patrz kominek, tynki zewnetrzne) ...ale tak naprawdę to ja kiepsko się nadaję do oszczędzania bo jak przychodzi rata kredytu to wiem że muszę wpłacić okrąglutką sumke do banku - mus to mus....a jak mam odłożone na koncie, to. np. wlezę gdzies na allegro i coś kupię ...no i jest niebezpieczeństwo że mi się te odkładane pieniądze rozejdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 20.01.2006 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 oj Iva skąd ja to tak dobrze znam... jak nie mus to samemu coś odłożyć... raczej niemożliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts