wodnik 12.10.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Heja, chyba jestem u celu drogi, kupuję działke ze starym domem i budynkiem gospodarczym. Kupa roboty, nie ma juz kasy, ale mogę czekać. I mam takie pytanie, co o tym sądzicie: chcielibyśmy tymczasowo zaadoptowac na cele noclegowe (weekendowe) budynek gospodarczy murowany, bo chyba jest w lepszym stanie niż drewniany dom. Tyle tylko że pare lat temu mieszkały tam świnie i konie )). Czy myślicie, że da się to wyczyścić, otynkować, nie wiem - odkazić i urządzić jako mieszkalny? Jedyny problem to okna, które chyba trzeba by powiększyć i wstawić normalne "ludzkie" okna. Zwierzęta mieszkały tam dobre parę lat temu i nawet nie śmierdzi )). Czy ma ktoś jakieś zdanie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodnik 12.10.2004 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Dodam, że chodzi mi głównie o aspekt dezynfekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 12.10.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 wg mnie to nie ma problemu. 200-300 lat temu w pałacach załatwiano się w kątach pokoi (jak się towarzystwu na dwór wyjść nie chciało) a dzisiaj są tam muzea...Sam mówisz, że już nie śmierdzi - parę lat wietrzenia. O ile obornika też już nie ma parę lat to żaden problem potraktować stajenkę jako stan surowy otwarty. ocieplić, oinstalować, otynkować itd. Nocowałem już w adaptowanych eks-stajniach, chlewach. Agroturystyka na tym stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodnik 12.10.2004 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Dzięki za odpowiedź ). Zastanawiam się tylko czy są jakieś środki odkażające, które się w takich sytuacjach stosuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 12.10.2004 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Wodnik nie przesadzaj z tą higieną. Jak tak bardzo chcesz to zabiałkuj ściany wapnem (ma właściwości dezynsekcyjne). Bardziej się skoncentruj na dachu i podłodze. Przecież sam mówisz ze to tymczasowa rekreacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 12.10.2004 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Tak koniecznie użyj wapna do malowania.Nie sądze by po kilku latach nieobecnosci zwierząt mieszkanie w czyms takim było w jakiś sposób niebezpieczne.Może da sie wstawić okna ze starego domu.Będzie o wiele widniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodnik 12.10.2004 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 okej, serdeczne dzięki No cóż - okna koniecznie, bo na razie jest klimat celi więziennej ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej 1 12.10.2004 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Mieszkalem w budynku po oborze. Remont trwal okolo 1 roku. Mieszkalem tam 6 lat ja,zona i dwoje dzieci. Bylo super a wieczorem opowiadalem dzieciom ze tam gdzie dzisiaj masz pokoik stal konik, tu byly owieczki, a w naszym duzym pokoju staly krowki. Skuj tynki i wylewki powymieniaj co sie da a bedzie super. Niech sie darzy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts