hudy8 25.11.2018 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 Witam. Panowie powiedzcie czy taki patent jaki wymyśliłem zda egzamin. Chodzi o przeniesienie przestrzeni wentylacyjnej wełny z pod okna dachowego nad okno. W koło okna warto dać jak najwięcej izolacji by nie było mostków. Znów jest problem z wentylacją lub można ją zakryć przez przypadek wełną. Pomyślałem by zamontować profil UD do krokwi by powietrze przechodziło w nim nad okno a my możemy spokojnie upchać wełnę bo nie zakryjemy przestrzeni która poleci powietrze. Znajomy jednak zbił mnie z tropu gdyż zapytał czy na profilu nie będzie skraplała się woda. Profil z jednaj strony przylega do wełny a z drugiej jest ochładzany przez zimne powietrze. Ja myślę że wełna od strony dachu i tak jest zimna przez przepływ powietrza i żadna woda nie ma prawa się skroplić. Gdyby profil przechodził z ciepłego mieszkania na zewnątrz wtedy na pewno by się woda skraplała. Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/243237-przeniesienie-przestrzeni-wentylacyjnej-nad-okno/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts