krzysikm 26.11.2018 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2018 Witam, narazie zaczynamy etap projektowania naszego niewielkiego domu i mamy dylemat odnośnie podłogi. Na pewno będzie pompa ciepła i wszędzie ogrzewanie podłogowe, marzy nam się jednolita podłoga w całej strefie dziennej i może nawet w łazience na parterze. Pierwsza myśl to oczywiście płytki, najlepiej jakieś drewnopodobne i problem z głowy. Jednak im dłużej o tym myślimy tym większe mamy wątpliwości: Co jeśli nam się szybko znudzą, co jeśli latem będą nieprzyjemnie zimne, co jeśli fugi będą się brudzić lub niszczyć itd... Ostatnio odkryliśmy na nowo wykładziny pcv lub linoleum. Mnogość wzorów i ceny sprawiły, że zaczęliśmy się nad tym zastanawiać, jednak jest to chyba mało popularne rozwiązanie. Kojarzy się większości głównie z latami 80'/90' i niską jakością. Technika poszła do przodu i to już nie są te same wykładziny co kiedyś. Odpowiednio położone ciężko odróżnić od paneli. Co o tym myślicie? Są tutaj osoby które takie mają, lub rozważały ich położenie? Chciałbym poznać wasze zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bcgarage 27.11.2018 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Nie lepiej żywicę 2 składnikową? U siebie także chcę mieć jedną podłogę, którą można w każdej chwili zmatować i polakierować na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pcvman 19.03.2019 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Wykładzina podłogowa PCV to super sprawa. Mam już od kilku lat i jeszcze nic się nie zniszczyło. Te nowoczesne wzory super wyglądają, zwłaszcza w kuchni. Moim zdaniem inwestycja warta swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urządzona_anna 19.03.2019 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 W moim domu doskonale sprawdziły się chodniki podgumowane, które można z powodzeniem stosować m.in. korytarzach, przedpokojach czy na schodach. Bardzo zależało mi na tym by podłoga w moim domu nie była śliska, od kiedy jestem mamą zwracam ogromną uwagę na to czy moje pociechy nie są narażone na różnego rodzaju niebezpieczeństwa. Chodniki te posiadają antypoślizgowy poślizg, dzięki nich jestem więc spokojna o Wojtusia i Maćka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 19.03.2019 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Wykładzina to super sprawa, szczególnie wtedy, gdy dzieciak wyleje na nią pół litra soku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adela95 30.03.2019 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 powiem szczerze że też zastanawiam się na tym ,i po przeczytaniu przekonało mnie bo miałam dylemat . W kuchni położę ,i schowam te kafelki bo już nie mogę na nich patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts