dobropol 26.11.2018 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2018 Witacje, niedługo czeka mnie remont kostki z lat 80, chciałem fachowcow zapytać jak istotna, albo czy faktycznie potrzebna jest wymiana pionów żeliwnych wbetonowanych w budynek. Aż cięzko mi sobie wyobrazić jak bardzo trzeba będzie zniszczyc piwnice , rozkopac ogrod , rozkuc mase betonowych ścian żeby to wymienić. Fachowcy jak sądzicie czy na ogół takie rury żeliwne po 40 latach faktycznie nadają się jedynie na wymiane? czy pożyją drugie 40 lat ? Czy wystarczy ocena kamienia osadzonego po odmontowaniu kibelka czy istnieja inne metody na ocene stanu takiej instalacji ?Prosze o porady. Budynek ma dwa piętra, wiec trzeba by wymienic odplywy od lazienki na gorze, lazienki i kuchni na dole, i lazienki w piwnicy i glówną rure odpływową do do studzienki a co z rurą doprowadzająca wode do domu, prawdopodobnie jest stalowa, ją też na jakiś plastik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts