macgad89 28.11.2018 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Witam, nie mam pojęcia gdzie to umieścić, dlatego z góry przepraszam, jeśli jest to zle miejsce i proszę o przeniesienie do odpowiedniego miejsca.Została zrobiona kostka pod garaż blaszany, a pod kostka zostały wylane stopy betonowe, w które miał być zakotwiony garaż. Przy próbie zakotwienia niestety okazało się, że beton nie związał. Po odwiercie na wiertle jest koloru ciemno grafitowego takie jakby błotko. Jak wiertło chwilę poleżało to ta reszta na nim zrobiła się jasno popielata, tak jakby wyschla. Co może być źle zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.11.2018 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Kiedy robiony beton ile przed wierceniem? jakie były temperatury. Czy powierzchnia jest twarda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macgad89 28.11.2018 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 (edytowane) Zrobione to było jakieś 2 miesiące temu, wiercone dzisiaj. Następnego dnia po wylaniu została położona na to kostka. Pod kostka, Powierzchnia jest twarda, ale mozna ja zeskrobac bez problemu śrubokrętem. Kolor też ma ciemno grafitowy. Temperatur nie pamiętam. Październik był raczej dość cieply. Edytowane 28 Listopada 2018 przez macgad89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macgad89 28.11.2018 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Znalazłem zdjęcie - dokładnie było zrobione 10.10.2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.11.2018 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 mieszane na budowie? czym jak , czy zamawiane. Jak mieszane na budowie moze ktoś żle wymieszał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macgad89 29.11.2018 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Mieszane na miejscu w betoniarce. Robili to "fachowcy" co kładli kostkę, telefonicznie jak im powiedziałem, to stwierdzili, że to nie możliwe. Kostka była podlewana przeze mnie kilka dni. Gadali coś, że może się spalił, ale Czu to jest możliwe? Czy takie są objawy spalonego betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AG_home 29.11.2018 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Mogl to byc stary zwietrzały beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AG_home 29.11.2018 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Tzn cement Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 29.11.2018 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 ^^Dokładnie cement musiał byc przeterminowany, poznac to po zbryleniu najcześciej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macgad89 29.11.2018 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Dzięki, za wszystkie odpowiedzi. Jeszcze pytanie jak wygląda spalony beton? bo takie coś od razu padło od fachowca, który to robił. I czy jest możliwość, żeby spalił się ten mój beton w ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 29.11.2018 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Przyczyna jest moim zdaniem nieistotna, jako klient zapłaciłeś za konkretną pracę, po 2mc okazuje się, że została ona wykonana błędnie (przyczyna jest nieistotna), wykonawca ma psi obowiązek przyjechać i poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 29.11.2018 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 wykonawca ma psi obowiązek przyjechać i poprawić. Nie w tym kraju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 29.11.2018 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 W tym też, tylko w czasie boomu trzeba nakłaniać i nakazywać (sądownie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts