Grigi96 28.11.2018 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Cześć.Mam problem z pianką montażową. Nie wiem co robię źle, bo stosuję się do instrukcji a zawsze wychodzi to samo. Już 3 pistolety się zepsuły. Używałem pistoletów Dedra 1201-21. Pierwszy raz gdy piankowałem wszystko poszło super. Po skończeniu (nie wykorzystałem całej pianki z tuby) odkręciłem piankę, wyczyściłem cały pistolet i schowałem do pudełka. Drugie piankowanie po kilku dniach zrobiłem tak samo i wszystko było w porządku. Natomiast przy trzecim piankowaniu zaczynał się cyrk. Pianka sama wypływała z pistoletu i nie reagowała ani na pokrętło z tyłu ani na spust. Gdy założyłem czyścik działo się to samo. Spust do tego wszystkiego zrobił po naciśnięciu wracał w zwolnionym tempie. O co tu chodzi? Trzy pistolety i każdym razem to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek007 29.11.2018 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Ja nigdy nie odkręcam pojemnika z pianką od pistoletu. Robię to tylko wtedy, gdy wymieniam pusty pojemnik na nowy. Kiedy kończę piankowanie, zakręcam regulację spustu i finito. Raz mi się zdarzyło,że zaciął mi się właśnie wspomniany spust...ale rozebranie go na części, wyczyszczenie i wypłukanie wszystkiego czyścikiem to pięć minut pracy. Pistolet mam od przynajmniej 4 lat i naprawdę wiele nim już popracowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.11.2018 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Nie odkręcaj pianki , gdy się nie skończy. Gdy wypsikasz ją do końca a planujesz pracę na następny dzień wkręć nową. Gdy przerwa będzie powyżej miesiąca wyczyść pistolet, po wyczyszczeniu spryskaj go WD 40 wszystkie elementy ruchome - ja mam już pistolet 6 lat, drugi 3(dostałem gratis z pianą a więc jeszcze nowy). A czyścika zużyłem może 2 pojemniki.Mój pistolet kupiłem drogi bo ponad 100zł(pokryty teflonem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts