Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile si? p?aci za wybranie szamba?

mieczotronix

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...

Napiszcie jaki jest zasięg ( wysokość ssania) rury szambiarki. Moje szambo jest zaprojektowane ok. 15 m od ogrodzenia ( drogi ) ze względu na studnię i konieczność zachowania odpowiedniej odległości od niej.

Czy szambiarka poradzi sobie pompując z drogi ? Nie wyobrażam sobie, że co miesiąć wjeżdża mi wgłąb działki !!

Czy szambo musi byc co do centymetra dokładnie tam, gdzie narysowano w planie zagospodarowania działki ?

Dzięki z góry.

Warszawa Radosc, 140 PLN za 10 m. Nasza 4 osobowa rodzina zapelnia szambo 10 m w 35 dni

A mogę Cię prosić o namiar na gościa co wywozi za 140 zł, bo ja płacę 160 za kurs i 10m3

Kurczę dopiero teraz zorientowałem się że Anula podała tą informację w 2004r.

Tak czy inaczej może ktoś w Wawrze płaci taniej niż 160 za 10m3.

Prośba o namiar, bo z kanalizacją się nie spieszą.

Napiszcie jaki jest zasięg ( wysokość ssania) rury szambiarki. Moje szambo jest zaprojektowane ok. 15 m od ogrodzenia ( drogi ) ze względu na studnię i konieczność zachowania odpowiedniej odległości od niej.

Czy szambiarka poradzi sobie pompując z drogi ? Nie wyobrażam sobie, że co miesiąć wjeżdża mi wgłąb działki !!

Czy szambo musi byc co do centymetra dokładnie tam, gdzie narysowano w planie zagospodarowania działki ?

Dzięki z góry.

Ja wprowadziłem do szamba rurę i wyprowadziłem ją do granicy działki / docelowo będzie w ogrodzeniu / . Zamontuję na końcu rury złączkę do zapięcia rury szambiarki - wówczas szambiarka nie musi wjeżdżać na teren posesji - z drogi będzie można wypompować zawartość zbiornika .

U mnie wypadło zupełnie gdzieś indziej niż w planie (pani projektant nie przewidziała, że okoliczne drzewa fizycznie uniemożliwią ulokowanie szamba w miejscu, które wskazała). Geodeta naniósł nowe miejsce podczas inwentaryzacji powykonawczej. Przedwczoraj odebrałem z PINB zaświadczenie, że nie wnieśli żadnych zastrzeżeń do mojego zawiadomienia o zakończeniu robót budowlanych, więc tym samym budowę mam oficjalnie zakończoną. Nie było żadnych problemów. Ale czy to dlatego, że nie są czepialscy, czy raczej dlatego, że nie zauważyli zmiany - nie wiem. Na pewno nie wolno przekraczać granic określonych prawem - czyli odległości od budynku, granicy działki itp., bo wtedy jest przechlapane na 100%.

ps. cena 150zł/10m3 już nie aktualna - okazuje się, że od stycznia 160 zł/10m3 :/.

• 1 month później...
Czyli aby obnizyc koszty oprożniania szamba trzeba dopasowac jego objętośc do pojemnosci wozów które odbierają ścieki? A, fuj,,, :wink: Jaka to moze byc objętośc w rodzinie 4 osobowej?

U mnie rodzina 4 osobowa - mamy zbiornik 12m3 - ostatnio wybieram jednorazowo tylko 7m3 / taka przyjeżdża szambiara / - wybieram szambo dokładnie co miesiąc .

• 3 weeks później...

A tak na marginesie podpinając się pod wątek dwa pytanka.

1. Jakiej długości rurę mają takie szambiarki ?

2. Czy można pozwolić szambiarce na wjazd na kostkę ? czy to dobry pomysł czy raczej zniszczy ( chodzi o to że z logistycznego punktu widzenia lepiej jak szambo będę miał za domem .. ale nie wiem czy da radę szambiarka wyssać z tego miejsca) ?

• 2 months później...

a u nas w Piasecznie inspektor sanitarny zamknął zlewnię.

I jest mega masakra. Szambownik musi wozić do Warki.

i teraz uwaga:

Cena za 10m3 - 360 zł (słownie: trzysta sześćdziesiąt złotych)

ewentualnie w konkurencyjnej firmie EKO-standard 265 (dwieście sześćdziesiąt pięć) zł najbliższy wolny termin za 11 dni (jedenaście)

Normalnie wkurzyłbym się spakował i wyjechał, ale przecież to wyjdzie drożej. Mam do McDonaldsa jeździć się załatwiać? Jak nic przyjdzie bulić te 360 zł. Raz na miesiąc. Czyli 12 zł dziennie. Kupka ja, kupka żonka, i po małym bobku od 2-jki dzieci. Wyjdzie że za toaletę 4 zł od dorosłych i po 2 zł od dziecka. To chyba w Marriocie taniej.

Jak nic będę teraz kupy de-luxe robić.

mieczotronix fajnie to opisales.ale wlasnie obawiam sie szamba, ze zawsze cos moze pojsc nie tak z odbiorem nieczystosci.a sr... i sik.... sie chce.myc tez sie trzeba.itp. a u mnie kanaliza to na razie abstrakcja.bedzie szambo i to dluuuuugo.

masakra :oops:

a i wracajac do tematu u nas wywoz 8 m3 za flaszke.u znajomego ale bez kwitka

z jakiejs firmy i z kwitkiem to ok.60-80 zl. tez 8m3