Bigbeat 07.07.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Okolice Chotomowa: 130PLN/8m3, 150PLN/10m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 07.07.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Szambo powinno być większe niż szambiarka. Warto tak to rozplanować aby szambiarka brała "towar" do pełna. Warto też rozważyć oczyszczalnię. Warunki cenowe się zmieniają to i warto zrobić dodatkowe przemyślenia. Co do zużycia wody to warto: - korzystać z prysznica i wylewek eko (ograniczyć wannę) - unikać "czekania" na ciepłą wodę (tu spore przeróbki mogą być) - kupić zmywarkę - nie dopuścić do "cieknięcia" kranów - myć zęby i golić się przy zakręconym kranie itp. Pewnie jest więcej racjonalizacji. Oszczędzać to nie to samo co rezygnacja z czystości Ja mam kanalizację i wychodzi to jakieś 3 zł za m3 . Ale sporo wody idzie też na podlewanie kwiatków i mycie samochodu, za które płacę, ale nie wykorzytuję "szamba" (nie mam jeszcze podlicznika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 07.07.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Matko Boska, nie mogę w to uwierzyc Istnieje wątek o szambie . A już myślałam, że jestem osamotniona w moich dociekaniach, ile kosztuje wywóz (na Piaseczno i okolice). Nikt nie chciał podchwycic moich rozważań, ale widzę, że tu jestem wśród swoich . Opisywałam nie tak dawno, że Tarczyn przestał świadczyc najtańsze w okolicy usługi wywozu szamba, bo rzekomo mu się nie opłacało . Ostatecznie gminie nie musi się coś opłacac, bo jest dla wspólnego dobra... I że ludzie będą wywozic na pola lub budowa nieszczelne szamba - to już gminy nie obchodzi... Ale już nie będę tego roztrząsac, bo mnie krew zalewa. Dośc, że życie nie cierpi próżni i natychmiast w Tarczynie postał zakład prywatny - 120 zł za dużą beczkę (na terenie gminy Tarczyn). Mogę podac telefon, gdyby był ktoś zainteresowany, cho nie wiem, czy jeżdżą poza Tarczyn (oraz czy w związku z sytuacją nie podnieśli dwukrotnie ceny). Fajnie Mieczu, że znów coś napisałeś, jezier Cię wyszukał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 07.07.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Na północnych obrzeżach lubelszczyzny przy kilkutysięcznej wsi gminnej liczą sobie 80zł za beczkę 6tys litrów, a 60-70zł za beczkę 4tys. Płaci się za kurs, ale przy kilku beczkach można negocjować cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 08.07.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Smutne, bo k/Lodzi ta sama ilosc 23(dwadziescia trzy)PLN, he, he. Witaj, Grodzisk Mazowiecki i okolice, beczka 10m3, 120 PLN. Operacja zajmuje ok. 15-20 minut. Szybko i sprawnie. Dostajesz swistek zaswiadczajacy o wywozie nieczystoci plynnych. Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Player 08.07.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Ręczne wybieranie jest bardzo drogie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 08.07.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Smutne, bo k/Lodzi ta sama ilosc 23(dwadziescia trzy)PLN, he, he. To kanaliza niewiele mniej kosztuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 08.07.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Smutne, bo k/Lodzi ta sama ilosc 23(dwadziescia trzy)PLN, he, he. Witaj, Grodzisk Mazowiecki i okolice, beczka 10m3, 120 PLN. Operacja zajmuje ok. 15-20 minut. Szybko i sprawnie. Dostajesz swistek zaswiadczajacy o wywozie nieczystoci plynnych. Pozdrawiam Mirek E tam, ściemniasz Jeśli pokażesz mi legalny kwitek, że 10 m3 wywieźli Ci za 23 zł to..... masz we Wrocławiu piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 08.07.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Wierzyc nie musisz. Zadzwon i sam sprawdz. Podobnie wywrotka piachu 3-4 razy tansza niz k/Wa-wy. Robotnicy 2 razy tansi. Na mazowszu "pustaki" sie nie targuja, to bulia za wszystko jak za zboze. Smutne, bo k/Lodzi ta sama ilosc 23(dwadziescia trzy)PLN, he, he. Witaj, Grodzisk Mazowiecki i okolice, beczka 10m3, 120 PLN. Operacja zajmuje ok. 15-20 minut. Szybko i sprawnie. Dostajesz swistek zaswiadczajacy o wywozie nieczystoci plynnych. Pozdrawiam Mirek E tam, ściemniasz Jeśli pokażesz mi legalny kwitek, że 10 m3 wywieźli Ci za 23 zł to..... masz we Wrocławiu piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 09.07.2008 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 WitamTa, a nataniej to sobie wylać za płot, jak może kosztować 23zł jak u mnie w gminie muszą płaciś coś ok. 5,5 zł/m3 do zlewni. Skoro biorą mniej to oznacza że wylewają gdzieś na łące albo w lesie. To trochę jak chwalić się, że kupiło się tani materiał co z tego że kradziony, grunt że tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 09.07.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Kiedys ktos powiedzial ze z idiota nie warto dyskutowac, bo sciagnie na swoj poziom i wygra, bo jest na nim bezkonkurencyjny. Wszystko w temacie. Witam Ta, a nataniej to sobie wylać za płot, jak może kosztować 23zł jak u mnie w gminie muszą płaciś coś ok. 5,5 zł/m3 do zlewni. Skoro biorą mniej to oznacza że wylewają gdzieś na łące albo w lesie. To trochę jak chwalić się, że kupiło się tani materiał co z tego że kradziony, grunt że tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 09.07.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Wierzyc nie musisz. Zadzwon i sam sprawdz.... To nie ma nic wspólnego z wiarą Hahah, dobre. Kwitka brak. Mazowsze złe... Pozdrawiam kolegę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 09.07.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Dla niezorientowanych: kwitek zawsze daja po wywiezieniu szamba. Nie chce mi sie glupio gadac. Siema. Wierzyc nie musisz. Zadzwon i sam sprawdz.... To nie ma nic wspólnego z wiarą Hahah, dobre. Kwitka brak. Mazowsze złe... Pozdrawiam kolegę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetonik 27.07.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 hmm jestem ciekawy ile kosztuje opróżnienie szamba 10 m3? w Zgierzu ma ktos jakieś namiary??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts