Seweryn33 29.11.2018 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Przeglądam sobie fototapety do kuchni w necie i tak się zastanawiam którą wybrać. Kuchnia jest pomalowana na bardzo jasny błękit, a kafle na podłodze i blaty są szare. Nie bardzo mam pojęcie o kolorach więc może wy coś zasugerujecie. To są te które póki co mi wpadły w oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 29.11.2018 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Trzecia do doboru bezpieczne jest korzystanie z tego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seweryn33 29.11.2018 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Eeee, przepraszam, być może jestem kompletnym ignorantem, ale jak się korzysta z tego kolorowego koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola_zimna 29.11.2018 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Hmmm..W sumie to wszystkie ładne każda na swój sposób. Ale jeśli chodzi o kolorystykę..to mlim zdaniem np. papryki na ciemnym tle, nie wiem czy nie są za ciemne do szarych blatów i podogi. Pomrańcze np. bardziej by rozjaśniły. Ale z kolei te przyprawy wg mnie są z tych trzech najładniejsze. Pomogłam ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 29.11.2018 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Masz różne sposoby, najprostszy ten pierwszy - wybierasz dowolny kolorek i patrzysz co jest naprzeciwko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bushido 30.11.2018 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 skąd te fototapety do kuchni? może bym mojej żonie podsunął, bo już od dawna coś przebąkiwała na ten temat. a w sumie mikołajki się zbliżają to mogę wykazać się inicjatywą! ha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seweryn33 30.11.2018 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 No właśnie dla mnie dobieranie czegoś pod kątem kolorów to jest czarna magia. Ja tylko patrzyłem na to co mi się podoba wizualnie heheheh. W sumie coś te zioła mnie chyba kręcą. Znalazłem jeszcze inny motyw ziół, który mi się podoba. I chyba z tymi ziołami nie byłoby ciemno. Bushido fototapety ze sklepu Pixers z neta. Już tam kiedyś zamawiałem do pokoju więc wiem, że mają ok, dlatego nie zmieniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola_zimna 04.12.2018 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Co do ziół to wg mnie te pierwsze lepsze... Ale to już w sumie kwestia gustu. Ogólnie sam motyw z ziołami będzie ok i myślę, że nie będzie przytłaczał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.12.2018 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 To zależy od efektu jaki chce się osiągnąć. Koło barw rzeczywiście tutaj może być przydatne. Jeśli chcemy osiągnąć efekt kontrastu (czyli ściana z tapetą ma się wyróżniać), to wybieramy taką, której kolorystyka będzie przeciwna (po przeciwnej stronie koła barw) do błękitu, czyli dobieramy coś w odcieniu pomarańczowym, żółtym lub czerwonym. Należy także pamiętać o nasyceniu, jeśli niebieski jest jasny to lepiej jest wybrać tapetę o podobnym (jasnym) nasyceniu. Kontrast walorowy (jasny-ciemny) i kolorystyczny w jednym pomieszczeniu, zwłaszcza gdy jest ono nieduże, może skończyć się katastrofą dekoratorską.Kolory można wybierać także na zasadzie harmonii, czyli do błękitu dobieramy barwy leżące sąsiednio na kole barw (zielenie, fiolety oraz te same błękity w innym nasyceniu). To bezpieczniejsze i ciekawsze rozwiązanie. Nie otrzymamy tutaj raczej efektu wow, powstałe wnętrze będzie zdecydowanie bardziej delikatne ale również na długo pozostanie aktualne i uniwersalne. Istnieją także kolory neutralne (biele, beże, szarości, brązy i czerń). Nie znajdziemy ich na kole barw, ale pasują do wszystkiego. Szukanie tapety w takiej kolorystyce jest najbardziej bezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts